Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


8 september 2004


ZUTPHEN - Drie boetes voor automobilist


De politie heeft dinsdagavond op de Tadamasingel een 28-jarige automobilist uit Zutphen drie bekeuringen gegeven. De politie zag de man rond 19.15 uur rijden en constateerde dat hij in een onverzekerde auto reed. Bij aanhouding bleek hij bovendien geen rijbewijs te hebben en bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. De Zutphenaar blies op het politiebureau een promillage van 1. De auto is meegenomen naar het politiebureau en wordt pas afgegeven wanneer men een verzekering kan aantonen en de bestuurder en rijbewijs heeft.


OLBURGEN - Diefstal uit jacht


Onbekenden hebben diverse goederen uit een jacht bij een camping aan de Pipeluurseweg gestolen. Dit werd dinsdag ontdekt. De dieven namen onder meer een automatische piloot, een stofzuiger, een persmotor en twee boeien mee. De politie stelt een onderzoek in.


ALMEN - Computer uit woning gestolen


Onbekenden hebben dinsdagmorgen ingebroken in een woning aan de Whemerweg. De dieven kwamen via een deur van de keuken de woning binnen en doorzochten alle vertrekken van het huis. Verdwenen zijn onder meer drie computers, een draagbare computer en een dvd-speler. De politie stelt een onderzoek in.


GORSSEL - Geld gepind na diefstal


Een bejaarde bewoonster van de Douglaslaan ontdekte dat na diefstal van haar pinpas diverse bedragen van haar rekening zijn afgeschreven. Haar pinpas werd vermoedelijk tussen twee en zeven september uit haar woning gestolen. Toen de vrouw dinsdag de diefstal ontdekte en zij de pas wilde blokkeren bleken er al diverse bedragen gepind te zijn De vrouw lichtte de politie in die een onderzoek instelt.


WARNSVELD - Man kampeerverbod aangezegd


De politie heeft dinsdagmorgen in het Veldse Bos aan de Bierhorstlaan tegen een man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, gezegd dat hij daar niet mag kamperen. De man lag daar in een tentje te slapen en werd rond 08.30 uur door wandelaars gewekt. De man werd hierop boos waarop de passanten de politie inlichtten. Die gaf de man een kampeerverbod en zag er op toe dat hij weg ging en zijn rommel opruimde.


BRUMMEN - Boetes voor bromfietser


Een 17-jarige bromfietser en een 18-jarige passagier kregen dinsdagavond beiden een boete. De politie zag hen rond 20.45 uur op de Zutphensestraat rijden. De passagier droeg geen helm en onderzoek wees uit dat de bromfiets een snelheid kon rijden van 67 km per uur. De bestuurder kreeg hiervoor een boete.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --