Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 september 2004


APELDOORN - Motorrijder onderuit


Een 25-jarige motorrijder uit Nijmegen ging dinsdagavond op het klaverblad van de A50 bij Beekbergen in een bocht onderuit. Zijn motor gleed rond 20.00 uur weg op korreltjes die eerder waren gebruikt om een oliespoor op te ruimen. Door goed reageren van de motorrijder liep hij geen noemenswaardig letsel op, alleen wat pijn aan zijn heup. Toen de man onderuit ging zag hij de vangrail op zich af komen. Hij gooide de motor van zich af en voorkwam zo erger. Politieonderzoek wees uit dat de motor enkele malen over de kop was gegaan. De motor raakte zwaar vernield.


APELDOORN - Auto's opengebroken


Autokrakers hebben in de nacht van maandag op dinsdag op diverse locaties enkele auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd op de Tweelingenlaan, de Lupineweg, de Leidekkersdreef en aan de Deelenseweg in Hoenderloo. De dieven forceerden in de meeste gevallen één of meer portiersloten. Gestolen zijn onder meer geluidsapparatuur, kentekenplaten, gereedschappen, cd's en een rij- en kentekenbewijs. De politie adviseert wederom met klem om geen waardevolle goederen in auto's achter te laten.


APELDOORN - Auto niet terug na proefrit


Twee mannen die dinsdag bij een Apeldoornse garage een auto voor een proefrit hadden meegenomen brachten deze niet terug. De mannen namen de auto tussen 12.00 en 12.30 uur mee en bleven er mee weg. Het rijbewijs dat zij achter lieten bleek later vals te zijn. Het gaat om een zwarte VW Golf met het kenteken 22-LD-DS. De auto was tijdens de proefrit voorzien van groene handelaarsplaten met het kenteken HA-61-86. De garagehouder deed aangifte van diefstal bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Aanhoudingen


De politie heeft dinsdagavond een inval gedaan in een woning aan de Parelvissersstraat. Getuigen zagen eerder dat er voor de woning vanuit een auto vermoedelijk drugs werden verhandeld. Enkele van de betrokkenen gingen vervolgens de woning aan de Parelvisserstraat binnen. De politie ging rond 22.45 uur met een aantal mensen plus speurhond de woning binnen. De politie hield de 21-jarige hoofdbewoner en vijf mannen aan die illegaal in Nederland verblijven. Er werden geen drugs aangetroffen. Het onderzoek gaat verder.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --