Politie Drenthe

Trajectcontrole: geen ontkomen aan

Veenhuizen 08-09-2004 - Met het weghalen van de vlag van de gemeente Noordenveld door verkeerswethouder Jan Bakker en de landelijk verkeersofficier Koos Spee van het Bureau Verkeershandhaving in Soesterberg is de trajectcontrole op de N919 bij Veenhuizen een feit.

Vanaf nu worden automobilisten en motorrijders die de trajectafstand van ongeveer 2,5 kilometer met een gemiddelde snelheid van 87 kilometer of meer afleggen bekeurd.

Wethouder Bakker en verkeersofficier Spee nemen trajectcontrole N919 in gebruik.
Wethouder Bakker en verkeersofficier Spee nemen trajectcontrole N919 in gebruik.
Het systeem meet dus niet de pieksnelheid op een bepaald moment maar gaat uit van de gemiddelde snelheid over een vaste afstand. De trajectcontrole zoals die in Veenhuizen staat opgesteld werkt volautomatisch, rond de klok en het hele jaar door. Metingen hebben aangetoond dat zon 20 procent van de weggebruikers met te hoge snelheid door Veenhuizen reed. De verwachting is, dat met de ingebruikname van de trajectcontrole, dat percentage aanmerkelijk naar beneden kan worden bijgesteld.

De trajectcontrole bij Veenhuizen is een van de zes trajecten die het Bureau Verkeershandhaving in exploitatie heeft. Het is de enige trajectcontrole die wordt uitgevoerd op een provinciale weg waar een maximum snelheid geldt van 80 kilometer per uur.

De N919 is gekozen als uitkomst van overleg tussen de provincie Drenthe als wegbeheerder, de gemeente Noordenveld, de regiopolitie Drenthe en het Openbaar Ministerie.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl