Regionale persberichten

's-Hertogenbosch 08-09-2004 - .

VLIJMENAREN AANGEHOUDEN VOOR POGING INBRAAK

Vlijmen In de nacht van dinsdag op woensdag zijn op het Plein in Vlijmen twee inwoners uit die plaats (16-en 19 jaar oud) aangehouden voor poging tot inbraak. Het tweetal probeerde in te breken in een garage behorende bij een woning aan de Julianastraat. De 77-bewoner overliep het tweetal toen het beveiligingslicht bij de garage aansprong. De jongens gingen er vandoor waarop de bejaarde man met zijn auto achter het stel aanreed. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachten aan de hand van het signalement op het Plein aanhouden. Een speurhond trof op de vluchtroute van de verdachten een schroevendraaier en een jas van de twee aan. De jongens zijn ingesloten.

GESIGNALEERDE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 43-jarige Bosschenaar ingesloten omdat de man nog voor 210,= aan boetes open had staan. Omdat de man die niet kon betalen is hij ingesloten om vier dagen vervangende hechtenis uit te gaan zitten.

VERKEERSCONTROLE

Drunen Dinsdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de Eindstraat en Achterstraat in Drunen acht weggebruikers bekeurd voor diverse overtredingen. Drie personen zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één automobilist is bekeurd voor het niet handsfree telefoneren. Vier personen werden bekeurd voor het negeren van een éénrichtingsweg.

ALCOHOL DRINKENDE WILDPLASSER

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 19-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg en het wildplassen tegen de gevel van een kantoorpand.

VERDACHTE VERKOOP HARDDRUGS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen is op de Stationsweg in s-Hertogenbosch een 18-jarige inwoner uit Lichtenvoorde aangehouden voor handel in harddrugs. Agenten zagen dat de man een bolletje cocaïne verkocht aan een verslaafde. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Er is bij hem een bolletje cocaïne en een geldbedrag van ruim 100,= inbeslaggenomen.

District Aa en Dommel

VERKEERSCONTROLE OP DE MOTOR

Boxtel Dinsdagavond heeft de politie Boxtel met behulp van de motor op diverse locaties in Boxtel een verkeerscontrole gehouden. In het totaal zijn zes weggebruikers bekeurd. Overtredingen door bromfietsers zoals het niet dragen van de valhelm en het niet volgen van de voor hen bestemde (brom)fietspaden vormden de hoofdmoot bij de overtredingen.

ROODLICHTCONTROLE

Boxtel
Woensdagmorgen zijn bij een roodlichtcontrole op de Brederodeweg in Boxtel drie automobilisten bekeurd voor negeren van het rode licht.

POLEN AANGEHOUDEN OP CAMPING

Boekel
Dinsdagmiddag zijn op een camping aan de Peelstraat in Boekel twee Polen van 21- en 19 jaar oud aangehouden als verdacht van inbraak in een caravan. Getuigen zagen dat het tweetal zich verdacht gedroeg en waarschuwden de politie. Zij zijn terplaatse aangehouden en bleken o.a. etenswaren en drank uit de caravan te hebben ontvreemd. De verdachten zijn ingesloten.

District Maasland

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL/HELING FIETSEN

Oss
Dinsdagmiddag-en avond zijn een 35-jarige vrouw uit Oss, een 37-jarige Ossenaar en een 24-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor diefstal/heling van fietsen. Agenten troffen bij een onderzoek naar gestolen fietsen in een woning aan de Stalpaert van de Wielestraat in Oss vier fietsen aan, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Van drie van de vier fietsen staat inmiddels vast dat ze maandag en dinsdag zijn ontvreemd bij het winkelcentrum De Ruwert aan de Brederodestraat in Oss. De drie verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

AANGEVER OPENLIJKE GEWELPLEGING OOK ZELF VERDACHTE

Oss
De politie heeft maandag 30 augustus en jl. dinsdag respectievelijk een 20-jarige Ossenaar en 19-jarige inwoner uit Heesch aangehouden voor poging tot doodslag. De Ossenaar reed vrijdagavond 27 augustus over de Molenstraat in Oss. De 19-jarige man zat als inzittende in de auto. Een groep van ongeveer 30 personen stak toen de weg over en hinderden daarbij de Ossenaar, die daardoor uit moest wijken. In het voorbijrijden werd er vanuit de groep tegen de buitenspiegel van de auto geslagen. Toen de bestuurder een eindje verderop stopte zag hij dat er ook een deuk in het portier was getrapt en sprak de groep vervolgens aan. Een aantal van hen ging de Ossenaar daarop te lijf. De gewaarschuwde politie hield daarvoor toen zeven Maastrichtenaren, 15,18,20,21,30,31 en 32 jaar oud aan. Uit de verklaringen van deze verdachten is gebleken dat de Ossenaar of zijn bijrijder na het voorval met de auto op de groep zouden zijn ingereden. De politie heeft het tweetal als verdacht van poging tot doodslag aangehouden en onderzoekt de toedracht van het gebeurde.

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING

Oss
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie in een pand aan de Spitsbergerweg een 28-jarige man uit Oss aangehouden, die ervan verdacht wordt een 37-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

District Land van Cuijk

RIJDEN ONDER INVLOED

Haps
In de nacht van dinsdag op woensdag is een 32-jarige automobilist uit Venray op de Oeffeltseweg in Haps betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van één uur.