Gemeente Bedum


08 september 2004

Het gemeentebestuur heeft een studie laten verrichten naar de toekomstige invulling van de Professorenbuurt in Bedum. De buurt - begrensd door de Schoolstraat, Boterdiep Zz, Boterdiep Wz en de Prof. Boermastraat - dateert uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Het merendeel van de woningen in de Professorenbuurt is in het bezit van de Woningstichting Wierden en Borgen. Daarnaast is er een betrekkelijk groot aantal particuliere woningen.

In de wijk is een aantal ontwikkelingen gaande. Een deel van het (huur)woningbestand kan zo langzaamaan als verouderd worden bestempeld. De woningstichting wil het bestand daar op termijn deels vernieuwen. Het verzorgingscentrum Alegunda Ilberi, aan de zuidkant van de buurt, krijgt een nieuw onderkomen. Dat is inmiddels bijna gereed. Verder is het niet uitgesloten dat het zalencentrum Trefcentrum Bedum aan de Prof. Mekelstraat op de langere termijn verdwijnt. Die locatie komt dan eventueel beschikbaar voor woningbouw.

Om alvast een richting te geven aan de toekomstige invulling, is in opdracht van het gemeentebestuur een aantal modellen ontwikkeld. U kunt deze via de volgende link inzien.