MOTOROLA, INC

Motorola bereikt mijlpaal met kabelmodem in EMEA-regio

AMSTERDAM, Nederland, September 8/PRNewswire/ --


- Eén miljoen kabelmodems verscheept in eerste helft van 2004

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) noteerde tijdens de eerste twee kwartalen van 2004 een voortdurende groei in zijn productlijn van kabelmodems en is verheugd aan te kondigen dat het 1 miljoen Euro-DOCSIS/DOCSIS kabelmodems heeft verscheept tijdens de eerste helft van het jaar.

Volgens de verkoopcijfers van de EMEA-markt die gepubliceerd werden door Infonetics(1), behoudt Motorola zijn eerste plaats als marktaandeelhouder in de eerste helft van 2004. Dankzij de combinatie van een groeiende markt en Motorola's productvernieuwingen, verdubbelde de verkoop van kabelmodems in de eerste helft van 2004 vergeleken met dezelfde periode in 2003. Deze mijlpaal toont en versterkt Motorola's positie als wereldleider op het gebied van kabelmodems, met een groeiend aantal verschepingen van meer dan 17,4 miljoen modems, een wereldwijd marktaandeel van ongeveer 40%, vanaf K2 2004.

'Ondanks de zware concurrentie van DSL kunnen leveranciers van kabeldiensten in EMEA zich toch handhaven en zien ze zelfs reële verbeteringen in het breedbandgebruik. Motorola heeft bij deze groei geholpen door een reeks krachtige kabelmodemproducten te leveren,' zei Richard Webb, broadband market analyst bij Infonetics. 'Door hun kabelportefeuille uit te breiden met spraak- en draadloze mogelijkheden, speelt Motorola voortdurend in op de toekomstige marktgroei en versterkt het zijn positie als de nummer één kabel CPE verkoper in EMEA.'

'De verscheping van onze miljoenste kabelmodem tijdens de eerste helft van 2004 is een bewijs van onze voortdurende groei en onze marktleiderspositie. Deze mijlpaal is niet alleen een verdienste van Motorola's technologie, maar toont ook de vooruitgang die werd gemaakt in de EMEA breedbandmarkt,' zei Paul King, vice president en general manager, Motorola EMEA. 'Dankzij het aanvoerketenproces van Motorola in de regio kunnen we flexibel zijn en tegemoetkomen aan de verschillende klantenbehoeften voor op maat gemaakte producten.'

Motorola levert kabelmodems aan EMEA sinds 1997. De SURFboard kabelmodem van het bedrijf vertegenwoordigt meer dan negen jaar ervaring in kabelmodems en kennis in thuispoorten, naast meer dan 50 jaar in de kabelindustrie.

Motorola richt zich op de visie van het 'verbonden thuis' door voortdurend nieuwe dingen te ontwikkelen en door technologisch geavanceerde producten op de markt te brengen waardoor consumenten gebruik kunnen maken van de breedbandverbinding bij hen thuis.

Motorola demonstreert de nieuwe kabelmodemproducten op IBC2004 (RAI, Amsterdam, Nederland, 10 - 14 september, 2004) op de Motorola stand 141, Hal 1 waaronder:

Motorola SB5100E kabelmodem

De SB5100E Cable Modem heeft de laatste nieuwe Euro-DOCSIS 2.0 Advanced Time Division Multiple Access (A-TDMA) en Synchronous Code Division Multiple Access (S-CDMA) technologieën met een stroomopwaarts capaciteit die drie maal zo groot is dan bij DOCSIS 1.0/1.1 systemen. De SB5100 is voorzien van stroom en is onderling en teruggaand compatibel met DOCSIS 1.0 en 1.1 voor een snelle en tijdige transitie
- operators kunnen de SB5100E nu zonder een merkbare dienstonderbreking installeren. Het Motorola SURFboard(TM) SB5100E is flexibel en laat operators toe om hun huidige
infrastructuurinvesteringen te optimaliseren en biedt ook bijkomende rendabele diensten, en dit allemaal tegelijkertijd. De SB5100E is evenzeer geschikt voor operators als voor eindgebruikers, en biedt eindgebruikers een veiligheid via een ingebouwde stand-by knop die de USB- en Ethernet-verbinding naar de Pc snel isoleert zonder de kabelmodem van het RF-netwerk af te sluiten.

Over Motorola Broadband Communications Sector

De Motorola Broadband Communications Sector biedt een schaalbaar, geïntegreerd end-to-end systeem voor de levering van breedbanddiensten die ervoor zorgen dat de klanten geïnformeerd, onderhouden en verbonden blijven. Met zijn technologie kunnen netwerkoperators en kleinhandelaars nieuwe zakelijke opportuniteiten creëren en uitvoeren door vernieuwende producten en diensten bij de mensen thuis te leveren. Klantengericht ontwerp en productiekennis dragen ook bij aan de positie van het bedrijf als wereldleider op het gebied van digitale convertor- en decoderkastjes en kabelmodems. Bijkomende informatie over de Motorola Broadband Communications Sector is terug te vinden op: http://www.motorola.com/broadband .

Over Motorola

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) is een wereldleider op het gebied van draadloze, breedband- en automobiele communicatietechnologieën die het leven veiliger, eenvoudiger, gesynchroniseerd en leuk maken. In 2003 bedroeg de omzet USD 27,1 miljard. Motorola creëert vernieuwende technologische oplossingen voor mensen thuis, op het werk en onderweg. Het bedrijf is ook een progressieve bedrijfsburger die ethisch opereert, het milieu beschermt en de gemeenschappen ondersteunt waar het zaken doet. Voor bijkomende informatie, surft u naar http://www.motorola.com .

MOTOROLA en het gestileerde M Logo zijn gedeponeerd bij het US Patent & Trademark Office. Alle andere productnamen of namen van diensten zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

(1) Infonetics - K1 04 verslag over kabel CPE verschepingen

Website: http://www.motorola.com
http://www.motorola.com/broadband

Source: Motorola, Inc

Europa, Midden-Oosten en Afrika, Helen Yarrow, +44 (0)1256 488 356, helenyarrow@motorola.com , of Noord-Amerika, Bev Dribin,
+1-215-323-1156, bev.dribin@motorola.com , beide van Motorola; Europa, Midden-Oosten en Afrika, Helen Yarrow, +44 (0)1256 488 356, helenyarrow@motorola.com , of Noord-Amerika, Bev Dribin,
+1-215-323-1156, bev.dribin@motorola.com , beide van Motorola;


08 sep 04 16:19