Gemeente Utrecht


2004 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
81 Vraag van de heer H.J. Kampers
(ingekomen 8 september 2004)


Donderdag 2 september was ik aanwezig bij een inloopavond over de plannen om prefab-studentenhuisvesting te plaatsen op groenstroken aan de Opaalweg en de Baden- Powellweg. Deze avond was georganiseerd door de gemeente en SSH. Het initiatief voor deze bouwplannen heeft grote beroering en onrust gebracht bij omwonenden. Zij waren dan ook in grote getale naar een klein zaaltje gekomen, waar men individueel vragen beantwoord zou kunnen krijgen.
Onder druk van de bewoners is er een plenair gedeelte tot stand gekomen, zodat zij gezamenlijk kennis konden nemen van de antwoorden op de vele vragen. Hierbij zijn, vaak met uiting van grote emoties, vragen gesteld aan de gemeentelijke vertegenwoordigers en de directie van de SSH. Vragen over de wijze waarop de afweging van de locatie heeft plaatsgevonden konden onvoldoende beantwoord worden. Inhoudelijke vragen van bewoners zijn door de wijkmanager afgedaan met verwijzing naar de zienswijze-procedure, art 17 WRO. Als raadslid heb ik mij zeer geïrriteerd aan deze wijze van informatievoorziening aan omwonenden. Zeker gezien de emoties rondom eerdere plannen voor bebouwing op deze locatie zoals een sporthal, woonwagenplaatsen of een hostel, zou een zorgvuldigere werkwijze van het College verwacht mogen worden. Dit op zich positieve initiatief voor tijdelijke studentenhuisvesting, zou door het College juist op een transparante wijze gecommuniceerd moeten worden.
De GroenLinks fractie vindt het onvoldoende dat nu verder volstaan gaat worden met de beantwoording van de formele zienswijzen.

Dit brengt ons tot de volgende vragen:.
1. Bent u het met mij eens dat de informatieavond op 2 september een fiasco was?
2. De informatieavond heeft pas halverwege de zienswijzeperiode plaatsgevonden. Waarom is niet, zo als gebruikelijk, voorafgaand aan de ter visie legging van de bouwplannen een inspraakavond gehouden?
3. Waarom is er alleen maar een inloopavond georganiseerd?
4. Is het College alsnog bereid om op korte termijn een inspraakavond te organiseren waar vragen plenair beantwoord worden door het College?


---- --