PERSBERICHT - 2004-09-08

Ski-Carte zorgt voor belangrijke innovatie

'Hands free' skipas nu ook in Paradiskigebied

Paradiski introduceert met ingang van dit winterseizoen een 'hands free' skipas, de ski-carte. De belangrijkste liften van Paradiski worden uitgerust met automatische toegangspoorten, die de nieuwe skipas, voorzien van een speciale microchip, op afstand lezen. Dit gebruiksvriendelijke systeem betekent voor de skiër meer comfort en gemak.

Skiërs hoeven voortaan niet meer de skipas uit de jaszak te halen en ook de pasfoto is niet meer nodig voor aankoop van een ski-carte.

De gebruiker dient bij aankoop van de ski-carte een borgsom van Euro 3,- te betalen. Dit wordt gerestitueerd na teruggave aan het einde van het verblijf. Uiteraard kan de skiër de kaart ook behouden voor een volgende vakantie in een van de Paradiski-bestemmingen.

Nieuw systeem leidt tot produktinnovatie
De SELALP groep (Société d Exploitation de la Liaison les Arcs la Plagne) heeft voor dit nieuwe systeem gekozen om toegang tot de pistes te verbeteren en hierdoor het kwaliteitsniveau voor de skiërs te verhogen. Behalve dat Selalp nu het effectief gebruik van de ski-carte volledig kan observeren, is zij tevens in staat om nieuwe produkten te introduceren, die beter zijn afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van de hedendaagse skiër.

Hierbij valt te denken aan een skipas voor 5 dagen, af te nemen in een periode van 7 dagen of een skipas waarmee alleen 's middags wordt geskied. Een aantal nieuwe produkten wordt dit seizoen getest en bij positief resultaat in het seizoen 2005/2006 toegevoegd aan het assortiment.

Uitsluiting van financiële risico's bij verlies of diefstal Het nieuwe systeem verschaft toegang tot de skilift zonder dat de kaart dient te worden getoond. Hiermee wordt ook het gebruik van een pasfoto overbodig voor elke pas met een geldigheidsduur van minder dan 15 dagen. Onrechtmatig gebruik is te voorkomen, doordat de kaart kan worden gede-activeerd. Voorwaarde is dat de gebruiker het unieke nummer van de kaart noteert. De verloren kaart wordt dan vervangen door een nieuwe waarop de nog resterende waarde wordt overgedragen.

Geavanceerde technologie leidt tot een duurzame oplossing De kaart heeft een electronische chip en een ingebouwde antenne. Zij zorgen voor de uitwisseling van informatie en activering van de toegangspoorten. Een speciale filmlaag op de kaart, die tot 800 maal kan worden herschreven, maakt het mogelijk om de kaart na opwaardering te bedrukken. De gebruiker ontvangt dan ook zijn kaart met alle relevante details (periode, duur, gebied etc), zoals bij een klassieke skipas.

Deze technologie is ontwikkeld door Austrian Team Axess en wordt al gebruikt in de Franse skigebieden Le Grand Massif en Chamonix en in het Italiaanse Courmayeur. Paradiski wordt het eerste grote skigebied in de Tarentaise vallei dat dit systeem in gebruik neemt, maar zal bovendien het eerste skigebied zijn dat dit systeem voor meerdere soorten skipassen gaat gebruiken. Dus ook voor de ski-cartes met een kort verblijf.

De introduktie van dit nieuwe systeem betekent tevens het einde van de uitgifte van jaarlijks minstens 1,2 miljoen skipassen van papier en plastic. Hierdoor is de ski-carte niet alleen een duurzame maar ook een milieuvriendelijke oplossing.

Noot voor de redaktie
Paradiski bestaat uit de skigebieden van Les Arcs/Peisey-Vallandry en La Plagne, sinds vorig jaar met elkaar verbonden middels de Vanoise Express.

Voor een nadere toelichting of voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de vertegenwoording van Paradiski in Nederland:

Het Frankrijk Huis
Josée Schouten
tel.nr 023 - 551 22 91
josee@frankrijkhuis.nl.