Savantis, v/h SVS


Kader- en Ondernemersopleiding levert
toekomstige ondernemers af
De kaderopleiding Uitvoerder Afbouw en Onderhoud start opnieuw in oktober. Ook is er weer een groep toekomstige ondernemers geslaagd voor het Kader- en Ondernemersdiploma.

Op woensdag 1 september hebben 44 gediplomeerden van de Kader- en Ondernemersopleiding hun diploma ontvangen uit handen van de werkgeversvoorzitter en de werknemersvoorzitter van Savantis, respectievelijk Jan van Walsem en Rinus Dalhuizen. De diploma-uitreiking vond plaats in Fort Voordorp in Groenekan.

Sinds de start van de opleiding in 1973 hebben 2964 deelnemers het Kader- en Ondernemersdiploma voor het Schilders- en Afwerkingsbedrijf behaald. De gediplomeerden van dit jaar ontvingen tevens de nieuwe Savantis-uitgave Calculeren van Schilderwerk.

Inmiddels is de Kader- en Ondernemersopleiding vervangen door de kaderopleiding Uitvoerder Afbouw en Onderhoud. De nieuwe opleiding is gezamenlijke met de FOSAG, NOA, CIBAP, NIMETO en SintLucas totstandgekomen en is zowel bestemd voor medewerkers in de sector Schilderen en Onderhoud als in de sector Stukadoren en Afbouw.

In oktober 2004 start deze tweejarige opleiding opnieuw. Door de combinatie van werken en leren sluit deze beter aan op de beroepspraktijk. De opleiding biedt uitvoerders, calculators, ondernemers en projectleiders een gedegen voorbereiding op hun taken. Plannen en organiseren van het werk, leidinggeven, effectief communiceren met collegas en opdrachtgevers, het komt allemaal aan de orde in de nieuwe opleiding.

Er hebben zich al zon vijftig deelnemers voor de nieuwe opleiding Uitvoerder Afbouw en Onderhoud aangemeld, maar er zijn nog opleidingsplaatsen over. Heeft u belangstelling, neem dan contact op met het team Management en Communicatie van Savantis op telefoonnummer 0182-64 11 11.