Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 8 september

Den Helder 08-09-2004 - 17.00 uur

Steler en heler in hechtenis, gestolen spullen terug

Den Helder, woensdag 8 september 2004.

Zoals eerder gemeld werd in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september in een bedrijfspand aan de Plantsoenstraat een 44-jarige inbreker uit Den Helder op heterdaad aangehouden. Hij had buiten een cd-speler klaargezet om mee te nemen. Deze bleek later te zijn verdwenen.

Onderzoek van de recherche en met name het sporenonderzoek van de technische recherche wees uit dat deze verdachte ook verantwoordelijk was voor een inbraak in de woning van een oudere dame aan de Binnenhaven.

Daar klom de verdachte vrijdagavond 3 september, toen de vrouw niet thuis was, via een bovenlicht naar binnen. Hij pikte uit de woning ondermeer sieraden. De inbreker, een bekende van de politie, is gisteren geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en in hechtenis gesteld.

Het vervolgonderzoek leverde ook de heler van de gestolen spullen op, een 31-jarige veelpleger uit Den Helder. Hij werd gistermiddag in de Helderse binnenstad aangehouden. Hij had de sieraden nog in zijn bezit en deze konden worden teruggegeven aan de oudere dame die daar zeer blij mee was.

De heler wordt op dit moment nog verhoord en zal morgen of vrijdag worden geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Man aangehouden na slaan agent

Middenmeer, woensdag 8 september 2004.

Omstreeks 6.30 uur is op de Alkmaarseweg een 36-jarige man uit Westerland aangehouden omdat hij een agent in zijn gezicht sloeg na een staandehouding. De man haalde met zijn auto een ander voertuig in op een plek waar dat niet is toegestaan. Bij zijn staandehouding reageerde de man agressief en sloeg hij een agent. De man is direct aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.