Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 8 september

Hoorn 08-09-2004 - 17.00 uur

Vrouw gewond na beroving: getuigen gezocht

Hoorn, woensdag 8 september 2004.

Omstreeks 12.30 uur is op de kruising Spoorstraat met de Dal een 80-jarige vrouw uit Hoorn gewond geraakt bij een beroving van haar tas. Het slachtoffer is met gezicht- en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft direct een zoekslag gemaakt in de directe omgeving naar de verdachte.

Het gaat om een blanke man tussen de 18 en 22 jaar. De politie is op zoek naar mensen die op het genoemde tijdstip getuige zijn geweest van de overval en/of de verdachte hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Hoorn, telefoon: 0900 8844 (lokaal tarief).

Hennepplantage ontruimd

Hoorn, dinsdag 7 september 2004.

Bij een woning aan het Robert Stolzhof is een hennepplantage aangetroffen tijdens het binnen treden van een woning met de deurwaarder. In de woning werden 835 planten en de benodigde apparatuur aangetroffen op de bovenverdieping. De plantage is geruimd en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

Enkhuizen, dinsdag 7 september 2004.

Tijdens een snelheidscontrole op de Gerard Brandtweg zijn tussen 13.30 en 15.00 uur in totaal acht bekeuringen geschreven wegens het overtreden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Rijden onder invloed

Hoorn, dinsdag 7 september 2004.

Op de Provincialeweg is rond 17.00 uur een man aangehouden omdat hij werd verdacht van het rijden onder invloed van drugs. De agenten zagen hem een joint roken tijdens het autorijden. Van de man, 44 jaar uit Haarlem, is een bloedmonster voor onderzoek afgenomen.

Diefstal uit bedrijf

Hoorn, dinsdag 7 september 2004.

In de avond is ingebroken bij een winkelbedrijf aan de Lange Kerkstraat.

De daders kwamen binnen via het forceren van het rolluik en ingooien van een raam. Bij de inbraak is een flatscreen tv ontvreemd.

Dronken achter het stuur

Hoorn, woensdag 8 september 2004.

Een 31-jarige automobilist uit Zwaag is op de Huesmolen om 14.00 uur aangehouden. Uit de blaastest bleek dat hij ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd (640 ug/l terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.