Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 8 september 2004

Nutreco's varkensvleesbedrijf Hendrix Meat Group concentreert haar Centrale Slagerijen

Nutreco's varkensvleesbedrijf Hendrix Meat Group gaat de productie van vers voorverpakt vlees voor supermarktketens concentreren in haar Centrale Slagerijen in Beilen en Someren. De Centrale Slagerij in Hoogeveen wordt als gevolg hiervan gesloten.

De sluiting van Hoogeveen leidt tot een afname van de werkgelegenheid met 58 Full Time Equivalents (FTE's). Hendrix Meat Group verwacht 28 FTE's te kunnen herplaatsen.

Met de ondernemingsraad en vakbonden wordt overlegd over de voorgenomen sluiting en de gevolgen hiervan voor de medewerkers.

De concentratie van activiteiten is een gevolg van de ontwikkelingen in de markt van voorverpakt vlees. Supermarkten stellen hogere eisen aan enerzijds houdbaarheid en presentatie van vleesproducten in het koelschap en anderzijds aan snelheid en flexibiliteit van de leverancier. Om hieraan tegemoet te komen heeft Hendrix Meat Group in de Centrale Slagerijen in Beilen en Someren geïnvesteerd in de meest moderne verpakkingslijnen.

Op deze wijze is het mogelijk vleesproducten in innovatieve verpakkingen te verwerken en is tevens de productiecapaciteit aanzienlijk verruimd.

De nieuwe situatie biedt ook voordelen op het gebied van logistiek en efficiency.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van kwalitatief hoogwaardige voeding voor mens en dier. De onderneming is actief in verschillende schakels van de voedselproductiekolom van vis, pluimvee- en varkensvlees. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen acht Business Groepen opereren verschillende Business Units, met meer dan 120 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal circa 13.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Hongarije, Noorwegen, Australië en de Verenigde Staten. In 2003 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.674 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam), de Euronext 150 Index en de Next Prime Index (Euronext).

Hendrix Meat Group

Hendrix Meat Group, onderdeel van Nutreco, is een toonaangevende producent en verwerker van hoogwaardige varkensvleesproducten. Met ruim 1.000 medewerkers, productielocaties in Druten, Emmen en Meppel en centrale slagerijen in Beilen, Hoogeveen en Someren richt Hendrix Meat Group zich primair op afzetmarkten in Nederland en West Europa. Met verschillende product- en productieconcepten bedient Hendrix Meat Group uiteenlopende marktsegmenten in retail, industrie en foodservice

Voor meer informatie voor de pers:
Frank van Ooijen, Director Corporate Communications Nutreco Holding N.V. Telefoon: 033 - 422 6141, mobiel: 06 55 34 00 12.

---- --