Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

08/09/04 Koningin brengt werkbezoek aan Koninklijk Instituut voor de Marine

Hare Majesteit de Koningin bezocht vanmiddag het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. De Koningin bracht het bezoek ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van het opleidingsinstituut voor de Marine. Zij voerde gesprekken met docenten en studenten, bezocht het schoolgebouw en het opleidingsschip Hr.Ms.Urania.

Het KIM verzorgt jaarlijks voor ongeveer driehonderd cursisten de opleiding tot marineofficier. In het eerste gesprek werd de Koningin geïnformeerd over de samenwerking tussen de verschillende instituten bij Defensie en het gevolg daarvan voor de opleidingen aan het KIM.

Vervolgens werd een korte wandeling gemaakt naar het schoolgebouw, waar een fototentoonstelling was opgesteld over 175 jaar KIM. Hier volgde een tweede gesprek met adelborsten en oud-officieren. In dit gesprek kwam ter sprake hoe vroeger de adelborsten werden opgeleid en gevormd en welke aanpak men nu voorstaat.

Hierna woonde de Koningin een instructie bij die de adelborsten krijgen om het opleidingsschip Hr.Ms.Urania zeilgereed te maken. Na een rondleiding op het schip sprak de Koningin met enkele jonge officieren.