Gemeente Heeze-Leende


3 nieuwe wethouderkandidaten in Heeze-Leende

3 nieuwe wethouderkandidaten in Heeze-Leende Voordracht tijdens raadsvergadering op 8 september.

Naar aanleiding van de op 12 juli aangenomen motie van wantrouwen, tegen wethouder Noordman en burgemeester Planje, bestaat het college van burgemeester en wethouders momenteel enkel uit de burgemeester (wegens ziekte van mw. Planje wordt haar functie waargenomen door dhr. van der Linde). Tijdens de raadsvergadering van 26 augustus jl. is wethouder Noordman door de gemeenteraad van zijn functie ontheven. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 8 september zal een drietal nieuwe wethouderkandidaten worden voorgedragen.

De selectiecommissie, bestaande uit een vertegenwoordiging van de terzake samenwerkende fracties, heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met kandidaten voor het wethouderschap in Heeze-Leende. De waarnemend burgemeester vervulde hierin een adviserende rol. Deze nieuwe wethouders zullen de plaats innemen van de voormalige wethouders Diane Kerkhofs, Frans Maas en Jan Noordman. De drie kandidaten bestaan uit de volgende personen:

Dhr. J.G. Balkestein (onafhankelijk raadslid)
De heer Balkestein is momenteel raadslid van de gemeente Heeze-Leende. Hij is geboren op 24 oktober 1926 te Amsterdam en is woonachtig in Heeze. Hij heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft voltooid. Zijn voornaamste werkzaamheden in de afgelopen jaren: ingenieur bij de Staatsmijnen, directeur HTS in Venlo en Hoogleraar Faculteit Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Management behoort tot zijn vakgebied. Daarnaast is de heer Balkestein buitengewoon hoogleraar geweest aan de Universiteit van Leuven. In 1987 is hij met pensioen gegaan, maar hij is nog steeds actief als tijdelijk hoofddocent management aan de middelbare hotelscholen Rooi Pannen in Tilburg en Eindhoven en als gemeenteraadslid van de gemeente Heeze-Leende. Hij heeft vele bestuursfuncties vervuld binnen bedrijven en verenigingen.

Mw. W.J.G. Delissen-van Tongerlo (VVD)
Mevrouw Delissen-van Tongerlo is geboren op 16 oktober 1961 te Helmond. Ze woont in Beek en Donk en is ondernemer en vennoot van een daar gevestigd familiebedrijf. Ze volgde diverse politieke en bestuurlijke opleidingen en volgt momenteel de Hogere Bestuursdienst opleiding aan de Bestuursacademie in Tilburg. Mw. Delissen was van 1999 tot 2002 wethouder (Welzijn, Sport, Recreatie, Toerisme, Cultuur, Economische zaken) in de gemeente Laarbeek. Momenteel is ze kabinetschef bij de gemeente Gennep. Hier coördineert ze tevens projecten op het gebied van Integrale Veiligheid en Interne Procesbeschrijvingen. Op politiek/bestuurlijk vlak is mevrouw Delissen actief als Fractievoorzitter van de VVD-Laarbeek. Daarnaast is ze lid van de Landelijke Commissie Toekomstvisie. Mevrouw Delissen is voorzitter van het Astma Fonds regio Helmond.

Dhr. H.W.S.M. Nuijten (PvdA)
Harrie Nuijten is geboren op 20 juli 1949 in Tilburg. Hij woont in Deurne. Na de HBS heeft hij de opleiding Doctoraal Rechten voltooid aan de toenmalige Katholieke Hogeschool, thans Universiteit van Tilburg. Vanuit zijn adviesbureau Nuijten Managementondersteuning, is hij actief binnen diverse stichtingen en gemeenten. In 2001/2002 heeft hij de gemeente Heeze-Leende onder andere begeleid in de herstructurering van de ambtelijke organisatie. Naast advisering van de gemeente Heeze-Leende, is de heer Nuijten werkzaam geweest binnen onder andere de gemeente Bergambacht, Lith en het Ministerie van VWS. Binnen de gemeenten Deurne en de voormalige gemeenten Nieuw Ginneken en Leende heeft hij de functie van gemeentesecretaris vervuld. Tot zijn overige werkzaamheden behoren onder andere het lidmaatschap van de Raad van Toezicht van het Elkerliek Ziekenhuis Helmond-Deurne en het voorzitterschap van de Commissie van Bezwaar- en beroepschriften van de gemeenten Venlo en Maasbree..

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 8 september (aanvang 19.00 uur) zullen de drie wethouderkandidaten worden voorgedragen aan de gemeenteraad.