Ingezonden persbericht

Eerste reis van Wereldprestatie:

Op pelgrimspad voor het goede doel

AMSTERDAM, 20040907 -- Amstelveen, 6 september 2004 - Aanstaande woensdag gaat de eerste sponsorreis van stichting Wereldprestatie van start. Van 8 tot 12 september lopen zeventien avontuurlijke deelnemers het laatste stuk van de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella in Noord Spanje. Iedere avonturier heeft sponsoring ingezameld voor een goed doel naar keuze. Sponsorreizen zijn een nieuw fenomeen in Nederland. In Engeland is deze combinatie van je eigen grenzen verleggen en een goed doel helpen al jaren een groot succes.


Een nieuw concept
Begin dit jaar werd Stichting Wereldprestatie opgericht: een Nederlands samenwerkingsverband voor en door goede doelen. Wereldprestatie brengt avonturiers, goede doelen en reisorganisaties bij elkaar, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt een avontuur te beleven en tegelijkertijd een goed doel naar keuze te steunen. Zo hoeven goede doelen niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Door de samenwerking, sponsoring en het werken met vrijwilligers worden de kosten extreem laag gehouden. De avonturiers zamelen voor hun "wereldprestatie" in hun eigen omgeving sponsorgeld in en worden daarbij geholpen met tips, voorbeelden en persoonlijk advies door de vrijwilligers van Wereldprestatie. Initiatiefneemster Esther Jacobs is erg trots de eerste reis te organiseren. "Steeds meer mensen willen hun eigen grenzen verleggen, de wereld verkennen en met gelijkgestemde zielen iets leuks beleven. Tegelijkertijd is er de drang ook iets goeds te willen doen, maar de meeste mensen weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Door Wereldprestatie wordt dit allemaal mogelijk." Esther Jacobs gaat dit aan den lijve ervaren: zij zal zelf ook meelopen naar Santiago.

Radioaandacht
Een live verslag van de sponsorloop zal donderdag 9 en vrijdag 10 september tussen 10.00 en 11.30 te horen zijn bij het radio-programma 'Plein Publiek' van de NCRV. De presentator van dit programma, Klaas Drupsteen, loopt zelf ook mee en zamelde geld in voor de Nationale Stichting ter Bevordering van de Vrolijkheid. "Ik zie radio maken als een middel om mensen te laten genieten maar ook om hen aan te zetten tot denken. Toch houd ik soms de drang om iets te doen waar anderen concreet wat aan hebben. Tastbaar en meetbaar. Daarom ben ik zo blij met onze deelname aan Wereldprestatie".

Informatiebijeenkomst
Op 26 september 2004, tussen 15:00 en 17:00 uur, is er gelegenheid om nader kennis te maken met Wereldprestatie. De reünie van de Santiago reis is een unieke gelegenheid om (potentiële) avonturiers te ontmoeten, foto's te bekijken, reisverhalen te horen, de Engelse en Nederlandse initiatiefnemers en deelnemende goede doelen te ontmoeten en meer te horen over de avontuurlijke reizen van Wereldprestatie. De bijeenkomst wordt gehouden in kinderspeelplaats Tunfun in Amsterdam (zie www.tunfun.nl). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@wereldprestatie.nl.




Ingezonden persbericht