Het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie


---

07-09-2004 http://www.eu2004.nl/
Algemene Zaken en Externe Betrekkingen | Persberichten


---


*Minister-president ontvangt voormalig president Finland

De voormalig president van Finland, de heer M. Ahtisaari, wordt op woensdag 8 september ontvangen door minister-president J.P. Balkenende en Staatssecretaris A. Nicolaï voor Europese Zaken. Tijdens hun ontmoeting bespreken de minister-president en de heer Ahtisaari onder meer het rapport van de Independent Commission on Turkey over Turkije en de Europese Unie. Martti Ahtisaari is voorzitter van deze commissie. Hij wordt vergezeld door commissielid Hans van den Broek en rapporteur Albert Rohan.

Ahtisaari heeft op eigen initiatief de commissie samengesteld om een breed beeld te schetsen over de voor- en nadelen van en eventuele toetreding van Turkije tot de Unie. Commissieleden zijn, naast Hans van den Broek en Albert Rohan, Kurt Biedenkopf, Michel Rocard, Anthony Giddens, Bronislaw Geremek, Emma Bonino, Marcelino Oreja Aguirre.

Samen met de heer Van den Broek en rapporteur Rohan reist de heer Ahtisaari naar Brussel, Den Haag en Londen om het rapport te presenteren. Na het gesprek met de minister-president volgt een presentatie van de bevindingen van de Commission on Turkey bij het Instituut voor Internationale Betrekkingen "Clingendael".

NOOT VOOR REDACTIES / NIET VOOR PUBLICATIE

Programma:
11.30 uur
Aankomst de heer Ahtisaari, de heer Van de Broek en de heer Rohan bij het Ministerie van Algemene Zaken, Binnenhof 19 (fotomoment).

11.35 uur
Gesprek met Minister-president en Staatssecretaris Nicolaï voor Europese Zaken, Thorbeckezaal (fotomoment bij aanvang, pool).

Accreditatie voor het fotomoment (tot uiterlijk woensdag 8 september, 10.00 uur): Rijksvoorlichtingsdienst,
Afdeling Pers & Publiciteit
Tel. 070 - 3564142,
fax 070 - 3564684,
e-mail: - projectbureaup&p@minaz.nl, met vermelding van naam/medium/adres en telefoonnummer.

EINDE