Politie Zeeland


W-8875-2004 Tankauto met brandbaar gas gekanteld

Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur is een trekker met oplegger gekanteld op de kruising Poeledaelesingel/Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. De oplegger was geladen met een gastank, gevuld met 21.000 kilogram Butyleen. Deze stof is een brandbaar gas.

De hulpverleningsdiensten hebben onmiddellijk de omgeving afgezet. Vanwege de berging van het voertuig werden alle woningen in een straal van 75 meter, ongeveer 75 woningen, ontruimd.
Na de ontruiming van de woningen is gestart met de voorbereiding van de berging. Het voertuig is omstreeks 01.15 uur rechtgezet en, na uitvoerige inspectie, afgevoerd.

De auto werd bestuurd door een 25 jarige man uit Dordrecht. Uit de gastank is geen Butyleen vrijgekomen, wel is een kleine hoeveelheid brandstof uit het trekkende voertuig gelopen, deze is opgeruimd.
Uit politieonderzoek is gebleken dat de chauffeur waarschijnlijk te hard heeft gereden.
De chauffeur kon na onderzoek het Ziekenhuis Walcheren verlaten.

De meeste bewoners van de ontruimde woningen zijn naar familie e.d. gegaan. Ook werden bewoners opgevangen in sporthal de Voorborch in Middelburg. Uiteindelijk hebben ongeveer 20 mensen gebruik gemaakt van vervangende slaapruimte, welke is georganiseerd door gemeente Middelburg. Gemeente Middelburg heeft een informatienummer opengesteld.

De totale bergingsoperatie is omstreeks 02.00 uur afgerond.

De hulpverleningsdiensten en gemeente Middelburg hebben ongeveer 70 personen ingezet om deze operatie tot een goed einde te brengen.


Dit persbericht is verstuurd namens de gezamenlijke hulpverleningsdiensten en gemeente Middelburg.