Politie Friesland

Politieberichten van 7/7 13.00 uur t/m 8/7 07.00 uur

Fryslân 08-09-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-844.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs

Op dinsdag om 13.50 uur heeft de politie op de Oostergoweg een 24-jarige automobilist uit Havelte staande gehouden. Het rijbewijs van de automobilist was ongeldig verklaard. De politie heeft de auto inbeslaggenomen.

Leeuwarden: verkeerscontrole

Op dindag tussen 13.00 en 16.30 heeft de politie op de Kanaalweg en de Archipelweg gecontroleerd op snelheid en gordels. In totaal zijn er 16 snelheidsovertredingen geconstateerd waarvan de snelste 85 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. Tien automobilisten droegen geen gordel en een automobilist belde niet handsfree.

Appelscha: aanrijding met letsel

Op dinsdag om 16.15 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Industrieweg. Een 39-jarige bromfietser uit Appelscha reed in de richting Appelscha toen er plotseling een kat overstak. De bromfietser kon de kat niet meer ontwijken waardoor hij ten val kwam. Hij raakte gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Drachten: aanrijding met letsel

Op dinsdag om 14.20 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de kruising van de Torenstraat met de Kaden. Een 15-jarige fietster uit Drachten reed over de Kaden in de richting van het centrum. Een 43-jarige automobiliste uit Drachten reed op de Torenstraat in de richting van de Drift. De fietster zag de auto over het hoofd en werd geraakt door de auto. De fietster kwam hierbij ten val en raakt gewond. Zij is met de ambulance voor onderzoek naar Nij Smellighe gebracht.

Drachten: inbraak bedrijf

Op woensdag om 03.15 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan het Helmhout. Men heeft een raam geforceerd en uit het pand is een flatscreen computerscherm weggenomen. Een 44-jarige inwoner uit Drachten heeft aangifte bij de politie gedaan.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging, aanhouding drie verdachten Op dinsdag om 23.55 uur kreeg de politie een melding van een ruzie in een woning aan de Steijnstraat waarbij een ruit vernield was. Bij de woning trof de politie niemand meer aan, wel werd gezien dat een glazen windscherm was vernield. Een getuige meldde later dat hij drie mannen voorbij had zien komen waarvan één vertelde een arts nodig te hebben in verband met bloedverlies. De politie ging naar het ziekenhuis en trof daar de drie verdachten aan. De politie heeft de verdachten, een 21-jarige, een 23-jarige en een 25-jarige inwoner uit Leeuwarden, aangehouden voor openlijke geweldpleging en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De oorzaak van de ruzie bleek in relationele sfeer te liggen. De verdachten waren bij de woning aan de Steijnstraat verhaal gaan halen, niemand deed hier echter de deur open waarop één van de verdachten het glazen windscherm bij de woning had vernield waarbij hij gewond raakte aan zijn arm.