Gemeente Gouda


04.197 protocol voor Nieuwe Park

datum: 7 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelin
telefoon: 0182-588903

protocol voor Nieuwe Park

Woensdag 8 september 2004 ondertekenen wethouder Jan Vermeij en Geri van Ittersum, de voorzitter van wijkteam Nieuw Park een protocol. In dit protocol is vastgelegd hoe gemeente en college met elkaar om zullen gaan in het geval zich nieuwe planontwikkelingen en bouwinitiatieven aandienen.

Aanleiding voor het protocol is het grote aantal bouwinitiatieven dat in de wijk Nieuwe Park speelt. Wijkteam nieuwe Park heeft in 2003 een zogenaamd wijkperspectief opgesteld. Hierin pleitte zij voor een samenhangende visie voor de wijk. De gemeente Gouda heeft naar aanleiding van dit wijkperspectief het wijkteam uitgenodigd voor een serie gesprekken. In de periode december 2003 tot april 2004 zijn er vijf bijeenkomsten geweest. In die periode heeft het wijkteam in samenwerking met een stedebouwkundig bureau een wijkontwikkelingsvisie opgesteld waarin meer onderbouwd een integrale visie van de wijk is geschetst.

Tijdens de bijeenkomsten tussen wijkteam en gemeente kwam de wederzijdse behoefte naar voren een omgangsregeling met elkaar af te spreken als het gaat om nieuwe bouwinitiatieven in de wijk Nieuwe Park.

Met het protocol spreekt de gemeente Gouda met wijkteam Nieuwe Park af, wanneer en hoe het wijkteam wordt geïnformeerd en betrokken bij de te ontwikkelen plannen in Nieuwe Park.

Het protocol wordt aangegaan voor twee jaar, daarna zal worden geëvalueerd of het protocol heeft bijgedragen aan meer tevredenheid bij bewoners over de gerealiseerde bouwprojecten.


- einde bericht -