Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 37 / 2004)

logo bericht uit maastricht

Afbeelding
Bruisend weekend

Maastricht bruist het weekend van 10, 11 en 12 september. De Open Monumentendagen vallen samen met de jaarlijkse uitmarkt het Parcours en met het internationale evenement Forts & Light. Een programmaboekje kunt u krijgen bij de VVV Maastricht en in het Centre Céramique.

dotline

Afbeelding
Raadscommissie vergadert op locatie

Op 14 september vergadert de raadscommissie Stadsontwikkeling in Opera Zuid. Hoofdonderwerp is de herstructurering van Caberg-Malpertuis. Het is geen discussieavond. Wilt u de commissie toespreken? Meld dit dan vooraf bij de griffie via telefoonnummer (043) 350 43 17.

dotline

Afbeelding
Inspraak nieuwbouw noordzijde Gubbelstraat

De parkeergarage aan de Gubbelstraat en het voormalige hoekpand Gubbelstraat - Van Hasseltkade wordt vervangen door nieuwbouw. Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan en ligt daarom voor inspraak ter inzage. U kunt schriftelijk op het plan reageren.

> Buurtrondgangen
> Detectorverbod
> Uitbreiding veiligheidsrisicogebied
> Beleidsregels gebruiksvergunningen
> Nieuwe Autodate-plaatsen
> Parkeren in Villapark-Sint Pieter
> Eerste wijziging bestemmingsplan Binnenstad-West > Reiniging rioleringsputten
> Bekendmakingen 8 september 2004

Bruisend weekend

Afbeelding Maastricht bruist het weekend van 10, 11 en 12 september. De Open Monumentendagen zullen bijzonder levendig worden omdat ze samenvallen met de jaarlijkse uitmarkt het Parcours en met het internationale evenement Forts & Light. In de hele binnenstad zijn naast gratis toegankelijke muziek- en theateruitvoeringen veel historische acts te zien en lichtshows bij de vestingwerken.

Het Open Monumentenweekend staat dit jaar in het teken van de militaire monumenten in de stad. Er zijn verschillende tentoonstellingen en er worden wandelingen op locatie verzorgd. Op 10 september wordt het officiële startschot voor een omvangrijke restauratie van het Fort St. Pieter gegeven. Ook houdt dit weekend de Napoleontische Associatie Nederland een bivak op de zuidflank van de Pietersberg en worden er historische veldslagen in de stad nagespeeld. Deze bijdrage is een van de onderdelen van de manifestatie Forts & Light, die met steun van de Europese Gemeenschap in verschillende vestingsteden van Noord-Frankrijk, België en Nederland wordt gehouden. Onderdeel is ook de speciale verlichting die wordt aangebracht bij de oude vestingwerken en een imposante lasershow die de lucht boven Maastricht zal kleuren.

Het Parcours
Het weekend krijgt een extra feestelijke karakter omdat dan ook de culturele manifestatie het Parcours plaatsvindt. Naast de traditionele binnen- en buitenpodia zullen ook de stadsomwalling en de kazematten het decor vormen voor theater, dans, literatuur.

Meer informatie
Een uitvoerig programmaboekje van het Open Monumentenweekend, Forts and Light en Parcours kunt u krijgen bij de VVV Maastricht en in het Centre Céramique. De reserveringstickets en het programmaboekje zijn gratis.

Programmaboekje Open Monumentdagen 2004.pdf


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel