CREATIVE VENUE

Goed eerste halfjaar Amsterdam Commodities (ACOMO) N.V.

PERSBERICHT
Rotterdam - 8 september 2004

Ongewijzigd interim-dividend: Euro 0,10 per aandeel Goed eerste halfjaar Amsterdam Commodities (ACOMO) N.V.

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo), het op de Euronext Amsterdam genoteerde handelhuis, heeft over de eerste zes maanden van 2004 een nettowinst behaald van Euro 2,3 miljoen (eerste helft 2003: Euro 2,1 miljoen, + 12%). De netto-omzet kwam in de eerste helft van het boekjaar uit op Euro 51,6 miljoen tegenover Euro 50,8 miljoen een jaar eerder (+ 1,5%).

Groepsdochter Catz International B.V. (specerijen en voedselingrediƫnten) leverde wederom de grootste bijdrage aan het groepsresultaat. De commodity markten blijven volatiel en onvoorspelbaar. De diversificatiestrategie van de onderneming in relatie tot haar producten en activiteiten begint vruchten af te werpen.

De niet geconsolideerde groepsdeelneming RCMA Commodities Asia (Pte) Ltd (RCA) (43%, natuurrubber en latex)) heeft een gunstig eerste halfjaar achter de rug. De rubberprijs bleef op een hoog niveau. Ondanks grote fluctuaties op de wereldrubbermarkten, kon RCA haar handelsresultaat sterk verbeteren.

Vooruitzichten 2004
In juli / augustus zagen wij in grote lijnen een continuering van de ontwikkelingen gedurende het eerste halfjaar. Het blijft evenwel moeilijk om concrete voorspellingen te doen voor het hele boekjaar. Ofschoon het niet zeker is dat het niveau van de afgelopen recordjaren opnieuw wordt gehaald, verwachten wij wel dat 2004 een continuering zal laten zien van de positieve resultaten en het wederom een goed jaar wordt voor de aandeelhouders.

De Raad van Commissarissen heeft derhalve besloten een ongewijzigd interim-dividend van Euro 0,10 per aandeel uit te keren (2003: Euro
0,10). Het interim-dividend wordt op 15 oktober 2004 betaalbaar gesteld.

Raad van Commissarissen en directie