Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 8 september 2004

(
Noordwijk - Rijden onder invloed
De politie hield op woensdag 8 september rond 02.10 uur op de Zeger de Moorstraat een 19-jarige automobilist uit Noordwijk aan. Agenten hielden de man aan als verdachte van het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse werd inderdaad vastgesteld dat hij dik boven de limiet van 220 ug/l uitkwam. De waarde die werd gemeten was 790 ug/l. Bij controle bleek ook dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Katwijk Snorfietser meldt zich
Een 22-jarige snorfietser uit Rijnsburg heeft zich op dinsdagavond 7 september gemeld bij de politie. De Rijnsburger kwam op maandagmiddag 6 september op de Hoorneslaan/Nolenstraat in aanrijding met een 18-jarige Katwijkse. De Rijnsburger was doorgereden zonder zijn identiteit bij de Katwijkse achter te laten nadat hij gevraagd had hoe het met haar ging. Na berichtgeving op de lokale omroep meldde de Rijnsburger zich bij de politie. Volgens de Rijnsburger ontstond de aanrijding doordat zijn zicht werd belemmerd door te hoog struikgewas. Nadat omstanders zich over de Katwijkse hadden ontfermd verloor hij haar uit oog. De Rijnsburger heeft bekend niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat.

Leimuiden - Automobilist veroorzaakt aanrijding met bus
Een 70-jarige automobilist uit Leimuiden veroorzaakte op dinsdag 7 september rond 17.20 uur op de Herenweg een aanrijding met een bus van Connexxion. De bus, bestuurd door een 55-jarige man uit Alphen aan den Rijn, voerde geen lijndienst uit en vervoerde geen passagiers. De aanrijding ontstond toen de man uit Leimuiden de inrit bij zijn woning inreed en daarbij de hem uit tegengestelde richting naderende bus over het hoofd zag. Met een scherpe uitwijkmanoeuvre wist de bestuurder van de bus een frontale aanrijding te voorkomen. Dankzij deze alerte reactie bleef de schade beperkt tot materiële schade en licht lichamelijk letsel bij de Leimuidenaar. In het Rijnland ziekenhuis stelde men bij de man kneuzingen aan arm en hand vast. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De weg werd enige tijd voor het verkeer afgesloten.

Alphen a/d Rijn - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op woensdag 8 september het rijbewijs in van een 29-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De man werd rond 01.45 uur op de Burgemeester Bruins Slotsingel door agenten gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een waarde van 650 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.


------------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --