Ingezonden persbericht

Nieuwe zoekmachine voor online koopjes

UTRECHT, 20040908 -- Met de lancering van zoekmachine marktzoeker.nl hoeven koopjesjagers niet langer dagelijks alle veilingsites te bezoeken. Met marktzoeker.nl is het mogelijk om met één zoekactie de vier grootste advertentiesites van Nederland te doorzoeken: Marktplaats, eBay, Speurders en Ricardo. De zoekresultaten worden op één pagina weergegeven waardoor het aanbod op de diverse sites in één oogopslag te zien is. Volgens de initiatiefnemers biedt marktzoeker.nl uitkomst voor mensen die regelmatig op meerdere sites naar koopjes zoeken. Zij besparen tijd en kunnen advertenties op de verschillende sites snel vergelijken. Vanuit de zoekresultaten kan de bezoeker direct doorklikken naar specifieke advertenties.


Zo simpel mogelijk
De site ontvangt een vergoeding voor het aanbrengen van nieuwe leden bij de veilingsites. Andere inkomsten zijn er niet: "We willen het zo simpel mogelijk houden. Geen banners en geen adverteerders." De initiatiefnemers, die de site naast hun dagelijkse werk hebben opgezet, hebben nog diverse aanvullingen voor de zoekmachine in gedachten: "We beschikken al over RSS feeds, maar die zetten we alleen online als de sites daarvoor toestemming geven."

Vergelijken
De site geeft een goede indicatie van de grootte van de diverse veiling- en advertentiesites. Zo blijkt dat veilingsite Ricardo de afgelopen periode steeds verder achterop is geraakt bij concurrent eBay. Gemiddeld levert een zoekactie op marktzoeker.nl bij eBay 12 keer zoveel resultaten op als bij Ricardo. Onder advertentiessites is Marktplaats nog steeds marktleider. Zowel in aantal advertenties als in assortiment. Bij de meeste zoektermen levert Marktplaats de meeste resultaten op. Speurders is een goede tweede. Op onderwerpen als "postzegels" en "munten" scoort Speurders nu al beter doordat de advertenties van Qoop.nl worden doorgeplaatst naar Speurders.




Ingezonden persbericht