Ingezonden persbericht



1 / 1
PERSBERICHT
Aan de financieel-economische redactie

VERBETERING RESULTAAT BIJ NEDCON


· BETER RESULTAAT IN HJ1 2004, VERLIES VOORNAMELIJK DOOR EENMALIGE KOSTEN


· NETTO VERLIES TERUGGEBRACHT MET 2,7 MILJOEN

· POSITIEVE CASHFLOW

· ORDERPORTEFEUILLE GOED GEVULD
Nedcon Groep N.V. heeft het eerste halfjaar 2004 een netto omzet gerealiseerd van ¤ 45 miljoen, een stijging met 33,7% ten opzichte van dezelfde periode in 2003. Deze forse toename is vooral het gevolg van het realiseren van eerder uitgestelde grote orders en een verbeterde orderintake in het marktsegment van de complexe (geïntegreerde) systemen. Het omzetaandeel van Complex Systems bedroeg in de eerste helft 2004 59% waarvan ruim 60% in Amerika werd gerealiseerd. De Europese markt voor geïntegreerde systemen vertoont lichte tekenen van herstel maar heeft in de eerste helft van 2004 relatief beperkt bijgedragen aan de omzet. In de markt voor standaardsystemen (Basic Systems) heeft Nedcon, vooral door het uitbreiden van het netwerk van werderverkopers, wederom groei kunnen realiseren. Ten opzichte van het dezelfde periode in 2003 is de omzet met 3% gestegen.
In alle verkoopmarkten was sprake van margedruk. Hogere omzet in combinatie met kostenbesparingen zorgde echter voor een sterke verbetering van het bedrijfsresultaat met ¤ 4,2 miljoen tot ¤ -1,5 miljoen (eerste helft 2003: ¤ -5,7 miljoen). Gecorrigeerd voor de bijzondere kosten (¤ 1,2 miljoen), die zijn gemaakt voor een aanvankelijke geplande en later in verband met de overname door voestalpine niet uitgevoerde vermogensversterking en voor het overnameproces, bedroeg het bedrijfsresultaat ¤ -0,3 miljoen. Het nettoverlies is teruggebracht van ¤ -4,0 miljoen in de eerste helft van 2003 naar ¤ -1,3 miljoen in de eerste helft van 2004.
De operationele cashflow bedroeg ¤ 2,9 miljoen positief bij een investeringsniveau van ¤ 1,0 miljoen. De solvabiliteit bedroeg per 30 juni 2004 29,2%.
Doetinchem, 8 september 2004

---

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Directie Nedcon Groep N.V.
L. P. de Jong
Telefoon: 0314-334455
Website: www.nedcon.com

---

Nedcon Groep is een internationale onderneming die hoogwaardige industriële opslagsystemen ontwerpt, produceert en installeert. De onderneming maakt zowel hoogwaardige standaardmagazijnstellingen als geavanceerde industriële opslagsystemen, waaronder ook hoogbouwinstallaties voor volledig geautomatiseerde opslag, uitgevoerd als siloconstructie. De systemen worden toegepast in grote magazijnen en distributiecentra in vrijwel elke branche. Nedcon onderscheidt zich in haar markten door een hoogwaardige eigen ontwikkelcapaciteit in ontwerp en constructie, innovatief vermogen en kwaliteit in combinatie met gedegen projectmanagement. Klant- en productspecifieke oplossingen vormen het uitgangspunt. Nedcon heeft productie- en verkoopvestigingen in Doetinchem en Pardubice (Tsjechië) en verkoopkantoren in zeven Europese landen en de Verenigde Staten. Daarnaast is Nedcon in een aantal landen vertegenwoordigd via een select netwerk van wederverkopers van componenten.