Ingezonden persbericht

Eden wint Prijs met Elektronische aangifte Belastingdienst

9 SEPTEMBER 2004, 20040910 -- Eden Design & Communication is beloond met een Nederlandse Designprijs voor het ontwerp van de Elektronische Aangifte Particulieren van de Belastingdienst, in de categorie Interaction Design. Voor de Nederlandse designprijzen 2004 waren meer dan 600 inzendingen. Uiteindelijk streden 52 nominaties mee naar de titel van categoriewinnaar. De bekendmaking en de uitreiking van de prijzen was op donderdag 9 september in de Amsterdamse Van Gendthallen.


Francien Malecki, accountverantwoordelijke partner voor de Belastingdienst; "De Nederlandse Belastingdienst is heel vooruitstrevend in het ontwerp van hun formulieren, het is fantastisch hoever we samen zijn gekomen". Verder is Francien Malecki verheugd dat eindelijk een formulier waardering krijgt met een prijs. "Formulierenontwerp is nu geen ondergeschoven kindje meer". Uit het juryrapport; "(..) de zakelijke Belastingdienstaangifte, helder en bruikbaar voor al wie nog maar op een knopje kan drukken".

Al meer dan 15 jaar werkt Eden samen met de Belastingdienst. Voor de Elektronische Aangifte ontrafelde Eden in samenwerking met de Belastingdienst de achterliggende procedures en wetgeving. De invuller krijgt alléén de vragen voorgeschoteld die voor hem relevant zijn. Aangifte doen kost zo minder tijd én is makkelijker. Ook voor de Belastingdienst zelf, want hoe meer mensen het programma gebruiken, hoe eenvoudiger en goedkoper de verwerking wordt.

Ieder jaar doen meer mensen elektronisch aangifte; nu al ruim drie miljoen Nederlanders. Dat is de kracht van Design. In 2003 werden overigens ook al twee projecten van Eden genomineerd voor een Nederlandse Designprijs; Ahrend en de Stijl van Amsterdam.

Eden Design & Communication is een strategisch design- en communicatiebureau. Vormgeven van visuele identiteit, ontwikkelen van merkstrategieën, document en Interaction Design zijn de kernexpertises van Eden. Financieel- en zakelijk dienstverleners, overheidsinstellingen en de publieke sector zoals; ABN AMRO, Ahrend, Forbo, Gemeente Amsterdam, Heineken, Interpay, Nederlandse Museumvereniging, Rabobank, Rijksmuseum, TwynstraGudde, NS, VU en Wegener zijn klanten van Eden.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Redactioneel
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marjorie Koning, Communicatie Coördinator bij Eden.
Tel 020 7123000 of m.koning@edendesign.nl

Website: www.edendesign.nl

www.nederlandsedesignprijzen.nl www.nederlandsedesignprijzen.nl




Ingezonden persbericht