BP Nederland


Persbericht - BP opent nieuw hoofdkantoor voor Nederland

09-09-2004

Een andere manier van werken in een nieuwe omgeving

Capelle aan den IJssel, 9 september 2004 De burgemeester van Capelle aan den IJssel, mevrouw J.J. van Doorne, heeft vandaag de officiële opening verricht van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van energiemaatschappij BP. Het bedrijf heeft sinds midden juli jl. bijna drie verdiepingen van het gebouw Braingate in gebruik. Dit pand van opvallende architectuur is gelegen aan de Rivium Boulevard in Capelle op de grens van Brainpark III en bedrijvenpark Rivium.

De nieuwe huisvesting stelde BP in staat een aantal kantoren samen te voegen * en een zelf ontwikkeld, innovatief kantoorconcept (Blue Chalk) te introduceren. Gevarieerde open ruimtes stimuleren de productiviteit, de creativiteit en de interactie van en tussen de medewerkers. Het concept, dat reeds in een groot aantal kantoren van het bedrijf over de gehele wereld wordt toegepast, kenmerkt zich ook door het gebruik van duurzame materialen. Een andere reden om voor Braingate te kiezen was de professionele uitstraling van het gebouw. In het nieuwe pand, waar het bedrijf 4.800 m2 huurt, zijn zon 280 BP medewerkers werkzaam, voornamelijk binnen de disciplines downstream (de marketingtak) en gas, power & renewables. Het oude hoofdkantoor van BP was gevestigd in het centrum van Rotterdam.

Tijdens de officiële opening maakte BP van de gelegenheid gebruik haar gasten door middel van een informatiemarkt een overzicht te geven van de activiteiten die het bedrijf in Nederland ontplooit. In dit kader was ook aandacht voor de rol die BP in de samenleving speelt door onder meer haar samenwerkingsverbanden met 3VO (verbetering verkeersveiligheid), de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (strijd tegen agressie en zinloos geweld) en de onlangs opgerichte Stichting Lezen & Schrijven (die functionele ongeletterdheid in Nederland bestrijdt). BP en haar medewerkers willen ook een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving in Capelle aan den IJssel en hiertoe vinden gesprekken plaats met diverse partijen, waaronder het gemeentebestuur. De burgemeester is dan ook verheugd met de komst van BP in Capelle aan den IJssel: "BP Nederland geeft uitstraling aan onze gemeente en voelt zich oprecht betrokken bij de samenleving. Hiermee manifesteert BP zich als een goed voorbeeld voor andere bedrijven die zich graag in Capelle aan den IJssel willen vestigen of reeds gevestigd zijn". Het oude kantoormeubilair van BP is inmiddels geschonken aan diverse scholen en zorginstellingen in Capelle en directe omgeving.


* Het oude hoofdkantoor aan de Westblaak en het kantoor van de discipline gas, power & renewables, eerder gevestigd in Den Haag. Rond november a.s. zullen de medewerkers van een kleiner kantoor dat nu nog is gevestigd in Amsterdam, eveneens naar het nieuwe hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel verhuizen.


---


Noot voor de redactie (