Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 13 juli 2004

Met de OEBijzondere Adressengids¹ vol uniek Nederlands Vakmanschap.

11e COUNTRY FAIR DOORN VAN 9 T/M 12 SEPTEMBER 2004

De Country Fair Doorn gebaseerd op de gedachte dat iedereen op haar of zijn persoonlijke manier invulling wil geven aan wonen en leven en daar vooral van wil genieten. Heeft u zich nooit afgevraagd: "Waar vind ik toch die speciale restaurateur, de man of vrouw die een bijzonder ontwerp kan maken of een echte smid voor mijn tuinhek?".

De Country Fair Doorn koestert het Nederlands Vakmanschap EN ondersteunt het Nederlands Vakmanschap. Zo gaat elk jaar een gedeelte van de opbrengst naar een speciaal project ­ dat alleen maar gerealiseerd, vervaardigd en gemaakt kan worden door een ultieme vakman. Dit jaar zal de Hollandse Tuin van Huis Doorn worden restaureert. De entreeprijs is _ 10.00 per persoon (inclusief de OEBijzondere Adressengids¹). Kinderen tot 12 jaar gratis mits onder begeleiding. Openingstijden van de 11e Country Fair Doorn zijn van donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag 11.00 tot 18.00 uur.

OEBijzondere Adressengids¹
Elke bezoeker ontvangt de unieke OEBijzondere Adressengids¹ ­ deze gids is alleen verkrijgbaar bij een bezoek aan de Country Fair Doorn. Een overzicht van ruim 120 adressen van vakmensen, unieke producten, of cursussen of anderszins. Alleen deze gids is al een bron van pure inspiratie!


2e Lustrum brengt de meest gevierde en bekende bloemkunstenaars bij elkaar De Country Fair Doorn is dit jaar voor de 10e keer op het prachtige landgoed van Huis Doorn. Dus alle reden om dit te vieren. Tessa van Dam Merrett, Menno Kroon en Fernand Horra Siccema zullen de gehele fair bloemrijk versieren. Alleen daarvoor is de fair al een bezoek waard zijn.

Liefde voor het vak
Op de Country Fair Doorn zijn de meeste uiteenlopende en unieke producten te vinden. Producten veelal met de hand gemaakt, op maat of in opdracht. Een gesprek met een standhouder biedt uitzonderlijke ideeën en geeft pure inspiratie. De juiste inspiratie voor een eigen invulling en vervolmaking van persoonlijk woon- en leefgenot. De Country Fair Doorn koestert en steunt dan ook al meer dan 10 jaar het Nederlands Vakmanschap.

Eten & Drinken
Voor fijnproevers en kookliefhebbers biedt de Country Fair Doorn veel mogelijkheden, workshops met de AGA Cooker, de verfijning van de patisseur, het karakter van een eigengemaakte chutney, proeven van biologisch geteelde producten, eerlijke en heerlijke oliën. Bijzondere wijnen en ciders, of een pie of paddestoelen. Voor elk wat wils. Geen betere dis, dan een goed voorziene dis.

Bouwstraatje
Dit jaar voor het eerst op de Country Fair Doorn; vakmensen die een verbouwing in en om het huis op traditionele wijze realiseren; adviezen van architecten of interieur deskundigen; keukens die nergens anders te vinden zijn, een Engelse badkamer met OEwitjes¹, bouwmaterialen, vloerspecialisten die oud of bijzonder hout weten te verwerken, en loden raamkozijnen of een kunstsmederij voor uw hekwerk.

Buitenleven
Genieten van tuin, balkon, op het land of gewoon buiten. Bloemen, groentes, fruit, bomen, maar ook accesscoires en meubelen. Teveel om op te noemen om het leven rondom het huis te verheerlijken.

Buitenstijl
Eigen stijl, eigen karakter voor binnen. In de vorm van bijzondere meubels, objecten van keramiek voor decoratie of gebruik, modestoffen en antieke, brocante ­ buitenstijlen ­ met een persoonlijk tintje.

De Man van Stand
Noblesse Oblige. Voor de man is er speciaal het Herenstraatje, zijn eigen inspritatiebron. Zien, proeven, ruiken en genieten. Handgemaakte schoenen op maat, authentieke sloepen en vliegvissen. Maar ook zijn garderobe kan goed worden aangevuld met een paar Engelse laarzen of een klassieke tweed. Dit alles onder het genot van een goed glas wijn of een biertje.

Catering
De Verliefde Kreeft verwent ook dit jaar weer de inwendige mens. Keuzes uit uitgebreide en verrassende lunches, een hartige hapje of passend in de ambiance van de Country Fair Doorn een uitgebreide en originele High Tea. Heerlijke soorten koffie met een enorme keuze aan pattisserie door de bekende Harry Mercuur.

Demonstraties en Workshops
Iedere dag zijn er op de fair diverse demonstraties en workshops, zoals een schilderworkhops met ArtEvent, Jurjen Fontein, een Kookworkshop van Kookschool Keizer Culinair, een demonstratie van het gieten van brons en het "uitpakken" van mallen door De Gieterij en nog veel meer.

Vrijdag staat in het teken van uw hond. Neem deze dan ook (aangelijnd) mee en laat de deskundigen van hondenschool Jeroen Oomen en Suzanne Welling u beter inzicht geven in het gedrag van uw hond op een natuurlijke wijze.

Iedere dag kunnen de kinderen (tegen materiaal kosten) op een eigen schildersezel een kunstwerk vervaardigen onder de bezielende leiding van Jurjen Fontein van ArtEvent.