Universiteit van Amsterdam

UvA Agenda

Werk en leven in de kledingindustrie in ruraal Java


Promotie Sociale wetenschappen


donderdag 9 september 14.00 uur

Erwan Purwanto analyseerde werk en leven van arbeiders en ondernemers en hun families in de kleinschalige kledingindustrie in ruraal Java, een industrie in de informele sector. Hij onderzocht de dynamiek van de werkrelatie tussen ondernemers en arbeiders en de invloed van de arbeidsrelaties op de huishoudens van de werkers. Daarnaast bekeek hij hoe de sociaal-economische en culturele context de opkomst en groei van deze industrie heeft mogelijk gemaakt. Purwanto toont aan dat de dorpsbewoners niet kunnen overleven wanneer ze zich beperken tot één soort werk. De kledingindustrie was aanvankelijk voor de bewoners een middel om zich te handhaven temidden van de veranderingsprocessen in de agrarische sector. Purwanto stelt dat deze industrie zal worden verlaten als ze niet meer die economische zekerheid kan bieden en dat de dorpsbewoners in de toekomst als overlevingsstrategie steeds van economische sector zullen veranderen.

E.A. Purwanto: Ups and downs in rural Javanese industry. The dynamics of work and life of small-scale garment manufacturers and their families. Promotor zijn prof. dr. J.C. Breman en prof. dr. B.N.F. White.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.