Universiteit van Amsterdam

UvA Agenda

Controverse in het Amerikaanse Supreme Court


Lezing Rechtsgeleerdheid


donderdag 9 september 20.00 uur

Onder de titel A Supreme Court Justice's view on the Netherlands houdt Antonin Scalia, rechter bij het Supreme Court van de Verenigde Staten, een publiekslezing over de actuele problemen in de rechtspraak. Scalia, die wordt beschouwd als een van de meest conservatieve rechters van het Supreme Court, wordt door George W. Bush gezien als model voor toekomstige rechterlijke benoemingen. Dit leidt tot de speculatie dat Scalia ooit de Chief Justice's chair zal bezetten. Uit Scalia s geschriften voor het hof blijkt een sterk persoonlijke stijl en een duidelijke passie, wat hem een kleurrijk en controversieel karakter maakt binnen de Amerikaanse juridische wereld. Het voorzitterschap van de avond is in handen van Arthur Docters van Leeuwen.

De lezing wordt georganiseerd door het John Adams Institute en het Meyers Instituut, in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA.


Locatie: Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam.

Toegang: ¬ 10.00 en ¬ 5.00 voor studenten, UvA-medewerkers, houders van Pas 65, Stadspas en CJP. Kaarten zijn te bestellen via de website van het John Adams Institute: www.Johns-Adams.nl.