Universiteit van Tilburg

Symposium 'Tilburg Studentenstad?!'

Tilburg wil echte studentenstad zijn

De stad Tilburg wil graag attractief zijn voor studenten en afgestudeerden. Donderdag 9 september discussiëren vertegenwoordigers van gemeente, onderwijsinstellingen, horeca, sportorganisaties, woningbouwverenigingen én de studenten zelf over de vraag hoe Tilburg haar imago als studentenstad kan versterken.

Tilburg telt bijna 25000 studenten, maar wordt meestal niet direct gezien als studentenstad. En terwijl Tilburg het juist zeer zou toejuichen wanneer meer afgestudeerden in de stad blijven wonen en werken, verlaten veel studenten de stad vrijwel meteen na hun studententijd. Een van de voorwaarden voor een aantrekkelijke stad voor studenten en afgestudeerden zijn goede voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, vrije tijd en wonen. Studenten dienen de stad te ervaren als een prettige omgeving voor studie, werk en vrije tijd, zodat een hechte binding met de stad ontstaat. Over de vraag hoe dit te bereiken is, handelt het Symposium Tilburg Studentenstad?! op donderdag 9 september, georganiseerd door de Studievereniging Vrijetijdwetenschappen Prioritijd. Tijdens het symposium zullen alle verantwoordelijke partijen discussiëren over de zwaktes en sterktes van Tilburg als studentenstad, maar vooral ook over de mogelijkheden van Tilburg Studentenstad.

Debat
Ruud Vreeman, burgemeester van Tilburg, zal het symposium openen, waarna de twee belangrijkste Tilburgse onderwijsinstellingen en de gemeente hun visie en toekomstplannen uiteenzetten. Sprekers zijn drs. Norbert Verbraak (voorzitter Raad van Bestuur, Fontys Hogescholen), dr. Hugo Backx (wethouder Onderwijs & Cultuur gemeente Tilburg) en mr. Hein van Oorschot (voorzitter College van Bestuur, Universiteit van Tilburg). Prof.dr.ir. Hans Mommaas, hoogleraar Vrijetijdwetenschappen, zal de gepresenteerde visies kort becommentariëren. Daarna volgt een debat onder leiding van Gabriel Verheggen (coördinator CAST) en Richard Engelfriet (LAC, professional debater) over Tilburg als ware studentenstad. Wat voor voorzieningen heeft Tilburg nog nodig, hoe maak je het studieklimaat positiever, of hoe kan de woningnood worden aangepakt? Hierbij zullen ook aanwezig zijn: dhr. Guus van Hove (directeur 013), dhr. Leo Pot (directeur Theaters Tilburg) en dhr Ton Streppel (directeur-bestuurder Wonen Breburg). Deelnemers aan het symposium zijn o.a.: Avans Hogeschool, Ruimte-X, Sportpunt Tilburg, Koninklijke Horeca Nederland afd. Tilburg, Café Twee Keer Bellen, Loket MKB, SAM studentenfractie, Studenten- en studieverenigingen en Studium Generale.

Noot voor de pers
Het Symposium Tilburg Studentenstad!? vindt plaats op donderdag 9 september 2004 van 13.00-17.00 uur in de kleine zaal van Popcentrum 013. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom. Het symposiumprogramma vindt u op www.prioritijd.net/studentenstad/. Meer informatie: Mark van Ostaijen voorzitter SymposiumCommissie Studievereniging Prioritijd, tel: 013 466 3036, e-mail:symposium@prioritijd.net.
Laatst gewijzigd: woensdag 25 augustus 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen