Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Amsterdam, 26 augustus 2004

Presentatie van onderzoek naar aard en omvang van de nederlandse vormgeving

Geachte heer, mevrouw,

Betrouwbare gegevens over de vormgevingssector waren tot nu toe niet voorhanden. In samenwerking met het ministerie van OCW heeft de Premsela Stichting onderzoek gedaan naar de aard en omvang van de Nederlandse vormgeving. Het CBS heeft een kwantitatieve analyse uitgevoerd die zicht biedt op de aanbodkant in de sector. Het rapport 'Wie werken als vormgevers?' vormt een mijlpaal omdat voor het eerst een betrouwbaar beeld gegeven wordt van de omvang van de vormgevingssector. Het aantal vormgevers blijkt veel hoger dan verwacht. Daarnaast is met TNO een onderzoek gestart om beter zicht te krijgen op de vraag- en productiekant: wat is de bijdrage aan de Nederlandse economie; wie zijn de afnemers en hoe belangrijk is deze markt? Tevens is een analyse gemaakt van de bijdrage van vormgeving aan de innovatie door Nederlandse bedrijven en is gekeken naar regionale clustering. Ook hier zijn de resultaten verrassend en veelzeggend.

Op donderdag 9 september a.s. voorafgaand aan de uitreiking van de Nederlandse Designprijzen 2004 worden vanaf 16 uur de resultaten van beide onderzoeken gepresenteerd bij de Premsela Stichting (adres: Rapenburgerstraat 123, Amsterdam). Onderzoekers van CBS, TNO STB en TNO Inro en projectmanager Lucie Huiskens zullen de onderzoeksresultaten toelichten. U bent voor deze presentatie van harte uitgenodigd. De Premsela Stichting en Stichting Nederlandse Designprijzen bieden u tevens de mogelijkheid om na afloop de perspresentatie en de uitreiking van de Nederlandse Designprijzen bij te wonen. Deze vinden plaats vanaf 19.00 uur in het INIT-gebouw/ Oostenburgereiland (adres: Czaar Peterstraat 213, Amsterdam). Tussen de twee presentaties bieden wij u een buffet en vervoer naar het Oostenburgereiland aan.

Wij verzoeken u uw komst aan te melden via pers@premsela.org of door bijgaand formulier te faxen naar 020 - 344 9443. Geef hierbij s.v.p. aan bij welke presentatie u aanwezig zult zijn en of u gebruik maakt van het buffet.

Met vriendelijke groet,

Paul van Yperen,
manager communicatie Premsela Stichting



Ingezonden persbericht