Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GROTE ACTIEBEREIDHEID BIJ LEDEN ABVAKABO FNV EN CNV PUBLIEKE ZAAK

De actiebereidheid bij leden van ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak in Noord Nederland tegen de kabinetsmaatregelen is enorm. Dat bleek hedenmiddag tijdens een vakbondsbijeenkomst in Groningen. Tijdens de bijeenkomst gaven meer dan 250 kaderleden uit meer dan 100 diensten, bedrijven en instellingen gehoor aan de oproep om acties voor te bereiden.

ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak verwachten dat op Prinsjesdag, de regionale actiedag op 29 september in Noord Nederland en op 2 oktober (landelijke FNV/CNV/MHP-demonstratie) zeker in deze 100 instellingen actie zal worden gevoerd tegen de reeks kabinetsmaatregelen die de positie van werknemers en uitkeringsgerechtigden aantasten. De verontwaardiging, boosheid en de actiebereidheid is zeer groot. Los hiervan zijn acties in voorbereiding in de Sociale Werkvoorziening, waar een CAO-conflict loopt. Bij de sectoren Rijk en Gemeenten dreigen later dit najaar acties omdat de CAO-onderhandelingen onder slecht gesternte van start (zijn ge)gaan.

Op 9 en 20 september komen de actiecomités van ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak in Noord Nederland opnieuw bijeen. Ondertussen wordt in instellingen, diensten en bedrijven informatie- en actiemateriaal verspreid en informatieve bijeenkomsten gehouden.

------------------------

Nadere informatie

William Moorlag, bestuurder ABVKABO FNV 06-51218417 of 0595 - 442686 Hillebrandt Aardema, bestuurder CNV PZ 06-51244016