Provincie Drenthe

Informatiemarkt over de Zuiderzeelijn Vier varianten te zien in Drents provinciehuis

Assen, 31 augustus 2004
Persberichtnummer 04-128

Op donderdag 9 september zijn alle Drenten tussen 16.00 en 21.00 uur welkom om een bezoek te brengen aan de informatiemarkt over de Zuiderzeelijn in het provinciehuis aan de Westerbrink in Assen. Tijdens de markt krijgen bezoekers informatie over de stand van zaken van het project, de nog te nemen beslissingen, de betrokkenheid van burgers daarbij, de vier varianten en een maquette van het beoogde traject. Ook wordt een geluidsdemonstratie gegeven.

Met de informatiemarkt wil het college aan Drentse inwoners laten zien wat de Zuiderzeelijn precies is en welke mogelijkheden er zijn. De markt geeft uitvoerige informatie over alle vier varianten: de magneetzweefbaan, de hogesnelheidslijn (HSL), de intercity en de Hanzelijn plus.
Tijdens de markt kunnen bezoekers vragen stellen over de vier varianten en spreken met bestuurders van de provincie Drenthe en medewerkers van de projectorganisatie. De markt is onderdeel van een informatiecampagne rond de Zuiderzeelijn. Behalve Drenthe nemen het Rijk, de provincies Groningen, Fryslân en Flevoland en vijf gemeenten deel aan het project.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich bovendien opgeven voor een meedenkbijeenkomst over het programma van eisen van de Zuiderzeelijn. Dat kan tijdens de markt, maar ook via www.zuiderzeelijn.nl . Later dit jaar volgt nog een telefonische enquête onder de bewoners van Groningen, Fryslân, Drenthe en Flevoland. Ook deze uitkomsten worden meegewogen bij de vaststelling van het programma van eisen door de betrokken raden en staten.

De noordelijke provincies hebben afspraken met het Kabinet over een snelle verbinding met de randstad. Die moet de reistijd verkorten, de regionale economie en werkgelegenheid stimuleren, wonen en werken concentreren rond de halteplaatsen en karakteristieke open ruimte elders behouden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl