FNV

Presentatie handboek IN BEWEGING NAAR WERK

Op donderdag 9 september a.s. vindt van 14.00 tot 16.00 uur in het FNV gebouw, Naritaweg 10 in Amsterdam de presentatie plaats van het handboek In beweging naar werk, begeleide intervisie voor arbeidsongeschikte vrouwen die willen terugkeren op de arbeidsmarkt .

Het eerste exemplaar van het handboek wordt aangeboden aan mevrouw E.Vogelaar, voorzitter Borea en aan de heer M. Harms, directeur UWV Inkoop Reïntegratie.

De FNV Vrouwenbond, FNV Vrouwensecretariaat en Stichting WAHO hebben, met medewerking van UWV, het initiatief genomen tot het uitvoeren van een begeleid intervisieproject dat vrouwen ondersteunt bij zelfsturing, empowerment en het vergroten van het zelfvertrouwen bij reïntegratie. In oktober 2003 is het intervisieproject van start gegaan. Inmiddels hebben ruim 70 arbeidsongeschikte vrouwen een intensieve periode van begeleide intervisie afgesloten.

In het handboek In beweging naar werk, begeleide intervisie voor arbeidsongeschikte vrouwen die willen terugkeren op de arbeidsmarkt wordt de visie beschreven die ten grondslag ligt aan het project en de werkwijze. Ook is het een weergave van de inspiratie die deelnemers, begeleiders en stuurgroep ervaren hebben tijdens dit traject.

De methodiek begeleide intervisie kan worden geïntegreerd in de werkzaamheden van reïntegratiebedrijven en arbodiensten, maar ook door werkgevers worden toegepast om arbeidsuitval te voorkomen.

Tijdens de bijeenkomst zal de toegepaste methodiek van intervisie worden toegelicht en in de aansluitende expertmeeting wordt met medewerkers van Arbodiensten, reïntegratiebedrijven en UWV nagegaan op welke manier de implementatie van de methodiek kan worden toegepast.

Het project is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van SZW en UWV.