Gemeente Lingewaard


Uniek project voor veilige schoolroute

De gemeente Lingewaard denkt een oplossing gevonden te hebben om woonwijken en basisscholen te verbinden met een veilige looproute. Hiervoor zal verkeerswethouder Piet Lentjes donderdag 9 september de officiële handeling verrichten voor het zogenaamde witte stippen-pad. Een uniek project in Nederland. De politie, wijkplatforms en het onderwijs hebben al enthousiast gereageerd.

Ouders en scholen vragen aandacht voor onveilige schoolroutes. Wethouder Lentjes heeft gezocht naar een eenvoudige maar doeltreffende wijze om de verkeersveiligheid sterk te verbeteren. In overleg met de politie heeft de afdeling Ruimtelijk Beheer van Lingewaard het witte stippen-pad bedacht. De opzet is om op bestaande trottoirs grote witte stippen aanbrengen die voor schoolkinderen een veilige looproute markeren van woonwijk naar basisschool. Voor het veilig oversteken van wegen worden zebrapaden aangelegd. De speelse stippen moeten er toe leiden dat kinderen minder geneigd zijn om van de looproute af te wijken.

Lingewaard heeft in Huissen en proefproject opgezet. Wethouder Lentjes zal een witte stippen-pad openen tussen de nieuwe woonwijk Binnenveld II en de Jozefschool aan de Van Wijkstraat in Huissen-Zand. Deze schoolroute wordt doorkruist door veel verkeer, met name vrachtwagens.

Netwerk
Wethouder Piet Lentjes: ,,Volgend jaar wordt het project geëvalueerd. Mocht de uitkomst positief zijn, daar heb ik overigens het volste vertrouwen in, dan komt er in Lingewaard een netwerk van veilige witte stippen-paden. Om het project een reële kans van slagen te geven is een gedegen informatiecampagne door de gemeente van belang. Echter, ik doe óók een dringend beroep op ouders en verzorgers. Die zullen hun kinderen er op moeten wijzen dat ze de witte stippen moeten volgen.''

De officiële handeling vindt plaats op donderdag 9 september om 10.00 uur. Locatie: Jozefschool, Van Wijkstraat 16a, Huissen.

Artikel geplaatst op 2 september 2004