Ingezonden persbericht


Persbericht 3 september 2004

RUG-huisdichter Annelieke van Mens presenteert 'S1005049'

Annelieke van Mens, de huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen 2003-2004, houdt op donderdag 9 september haar eerste bundel 'S1005059' ten doop in jongerencentrum VERA. Zij zal het eerste exemplaar van de bundel overhandigen aan de rector magnificus van de RUG, Frans Zwarts. In 'S1005059' (haar studentennummer) zijn de gedichten gebundeld die student rechten Annelieke van Mens afgelopen studiejaar als huisdichter schreef.

De presentatie begint om 20.00 uur met de poëzieshow KLINK van Daniël Dee, Peter de Groot en Annelieke van Mens. Een zwerver, een paranoïde man en een betweterige student geven tijdens de show in gedichten commentaar op elkaar en op hun eigen wereldbeeld. KLINK werd afgelopen seizoen gespeeld bij diverse studentenverenigingen. De nieuwe RUG-huisdichter Veerle Vroon, student internationale organisaties en internationale betrekkingen, neemt de pen van Annelieke van Mens over. Zij zal enkele gedichten voordragen. Tot slot is er een gastoptreden van rapdichter Sjef Weller. De toegang is gratis.

De bundel 'S1005049' bevat 23 gedichten die Annelieke van Mens afgelopen seizoen schreef voor de UK, het Groninger Studenten Theater Festival, poëzieshow KLINK en diverse gelegenheden, waaronder de herdenking van 50 jaar Nobelprijs Frits Zernike.

Het project RUG-huisdichter, dat in 2000 startte, is een initiatief van de Groningse universiteitskrant UK. Ieder jaar kiest een jury een studentdichter, die gedurende één studiejaar optreedt als huisdichter van de Groningse universiteit. De huisdichter geeft in de UK en op de website van de RUG een poëtisch commentaar op actuele universitaire gebeurtenissen en treedt op bij diverse gelegenheden.

Annelieke van Mens,, 'S1005049', 32 pag. Een uitgave van de stichting Universiteitsblad Groningen. Prijs 7 euro. Een recensie-exemplaar is te bestellen bij: UK, Postbus 80, 9700 AB Groningen. Tel. 050-3636700. E-mail: uk@bureau.rug.nl