Ingezonden persbericht


Persbericht

Steelcase levert kantoorinrichting voor nieuwe hoofdkantoor BP

Succesvolle samenwerking gebaseerd op optimaal concept van ruimte en functie

Houten, 03 september 2004 --- Energiemaatschappij BP opent 9 september haar nieuwe Nederlandse hoofdkantoor te Capelle aan den IJssel. De opening wordt uitgebreid gevierd om de nieuwe locatie te presenteren aan klanten, relaties en pers. Een van de redenen dat BP trots is op het nieuwe hoofdkantoor is de professionele, moderne en vooral open uitstraling van de locatie en inrichting. Steelcase, wereldwijd marktleider in het inrichten van werkplekken, leverde de kantoorinrichting.

BP hanteert wereldwijd een inrichtingsbeleid waarbij de factoren mensen, technologie en gebouwen zo optimaal mogelijk op elkaar zijn afgestemd. Dit concept heet BlueChalk, naar het gelijknamige café in San Francisco waar het idee voor het eerst ter sprake kwam. "Dit moderne concept is onder meer gebaseerd op gevarieerde open ruimtes om de productiviteit, de creativiteit en de interactie van en tussen onze medewerkers te optimaliseren", zegt Mike Sharrock, algemeen directeur van BP Nederland.

Voor de uitvoering van de inrichting en uitwerking heeft BP daarom gekozen voor Steelcase. Steelcase past bij uitstek in het BlueChalk concept omdat het zich op dezelfde uitgangspunten baseert. Steelcase investeert jaarlijks een meer dan gemiddeld deel van de omzet in onderzoek en ontwikkeling om beter de behoeften en het gedrag van de werknemers van haar klanten te kunnen voorspellen; in 2003 bedroeg deze investering zo´n 46 miljoen Amerikaanse dollars. De missie van Steelcase is om werknemers door middel van de inrichting van de werkomgeving te stimuleren om elke dag het beste van zichzelf te geven.

De werkplekken die Steelcase heeft geleverd voor het nieuwe BP kantoor zijn bijvoorbeeld flexibel en makkelijk door de gebruiker zelf in hoogte te verstellen met een zwengel. Tevens hebben alle 280230 medewerkers een "High Performance Seating" bureaustoel waarvan het comfort en de ondersteuning de minimale NEN norm (zie NPR 1813:2004 nl) ver overschrijdt. Deze "Please" stoel heeft een rugleuning die bestaat uit twee delen om zo de rug maximaal te ondersteunen. Niet alleen is het comfort groter, maar ook de kosten als gevolg van gezondheidsproblemen nemen af, evenals het daarbij horende productiviteitsverlies en eventueel toegenomen arbeidsverzuim. De BP medewerkers zijn sinds juli werkzaam op de nieuwe locatie en nu al erg tevreden over de oplossingen die Steelcase heeft geleverd.

Over BP
Energiemaatschappij BP bevindt zich in de top drie van de grootste, geïntegreerde energiebedrijven in de wereld, telt wereldwijd zo'n 115.000 medewerkers en is actief in meer dan 100 landen. In Nederland houden de ongeveer 2.300 medewerkers van BP zich voornamelijk bezig met de raffinage en marketing van brandstoffen en smeermiddelen (downstream) en de productie en opslag van gas (upstream/midstream). Daarnaast is het bedrijf actief op het vlak van de marketing van gas en electriciteit en binnen het segment duurzame energie met name zonne- en windenergie (gas, power & renewables). Vanuit het nieuwe hoofdkantoor zullen voornamelijk de downstream (marketingtak) en gas, power & renewables medewerkers werkzaam zijn.

Over Steelcase
Steelcase is in 1912 opgericht onder de naam "The Metal Office Furniture Company" en vroeg haar eerste patent twee jaar later aan op een stalen prullenbak wat in die tijd een revolutionaire vernieuwing was. In 1954 veranderde het bedrijf haar naam in Steelcase en vanaf 1998 is het bedrijf beursgenoteerd. Vandaag de dag is Steelcase wereldwijd marktleider in het inrichten van werkomgevingen en heeft zo´n 14.000 werknemers over de hele wereld in dienst. Steelcase richt zich op de drie kernelementen van een kantooromgeving: architectuur, meubels en technologie.

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers & De Jong B.V.
Margriet Luttikhuizen
T: 020 421 0565
F: 020 638 8417
E: margriet@l-dj.nl