Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

03-09-2004
Afsluiting i.v.m. aanleg rotonde Heideweg

Vanaf donderdag 9 september a.s. is het niet meer mogelijk om van de Heideweg rechtsaf te rijden in de richting van de Saturnusstraat en ook niet in tegengestelde richting. De route vanaf de Heideweg linksaf naar de L. Spaanderlaan wordt opengehouden voor doorgaand auto- en busverkeer. Deze route zal gedeeltelijk via een noodweg over het openbaar groen lopen. Verwacht wordt dat de rotonde inclusief fietspaden eind oktober gereed is.
Het fietspad langs de Heideweg is wel bereikbaar voor fietsers die vanuit de richting Saturnusstraat-H. Rolstraat komen, maar niet voor fietsers vanuit de L. Spaanderlaan-Oostwal. Fietsers uit deze richting wordt i.v.m. de verkeersveiligheid dringend geadviseerd geen gebruik te maken van de noodweg, maar uit te wijken naar de Mr. Mührenlaan. Vervolgens kan men ter hoogte van de kruising met het Donata Steurhof de Heideweg oversteken.
Buslijn 116 blijft gebruik maken van de route via de Heideweg. De overige buslijnen rijden via de Julianaweg naar de Zeestraat.