Provincie Noord-Holland

Schipper brengt werkbezoek aan landinrichtingscommisie Bergen-Egmond-Schoorl
Hans Schipper, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, brengt op donderdagmorgen 9 september aanstaande een werkbezoek aan de Landinrichtingscommissie voor de Herinrichting Bergen-Egmond-Schoorl. Het doel van het bezoek is kennismaking met de leden van de commissie en Schipper wil zich op de hoogte stellen van de vorderingen van de Herinrichting Bergen-Egmond-Schoorl (BES).

In juni 2002 hebben Gedeputeerde Staten een raamplan vastgesteld voor de herinrichting van het gebied. Tot nu toe zijn twee deelplannen in uitvoering. De landinrichtingscommissie BES werken nu aan de voorbereiding van de derde uitvoeringsmodule, waarin onder andere gewerkt wordt aan wateraanvoervoorzieningen en maatregelen voor de natuur.

Na een bijeenkomst in het oude gemeentehuis van Bergen met de herinrichtingscommissie wordt een terreinbezoek gebracht aan een deel van het herinrichtingsgebied. Hierbij wordt het voormalige vliegveld Bergen bezocht dat in december 2003 door Gedeputeerde Staten is begrensd als natuurontwikkelingsgebied en mogelijke waterberginglocatie. Verder worden enkele bloembollengebieden bezocht, waarvoor wateraanvoerplannen in voorbereiding zijn, alsmede de te verbeteren duinbeken.

Verder wordt de waterbeheersingswerken in de Sammerspolder bezocht.

Noot voor de pers
De pers is mede namens de landinrichtingscommissie Bergen-Egmond-Schoorl van harte uitgenodigd om vanaf 10.30 uur bij het bezoek aanwezig te zijn.

Voor inhoudelijke inlichtingen:
Dienst Landelijk Gebied (secretariaat van de commissie): Hans Grotenhuis (projectleider, tel. 023-5123306) en Aan Pander (secretaris, tel. 023-5123362)

Provincie Noord-Holland: Nico Kostelijk (adviseur landinrichting, tel. 023-514 4632).

Programma

Datum: donderdag 9 september 2004
Locatie: Oude gemeentehuis, Elkshove 1 te Bergen

9.30 uur Aankomst gedeputeerde Hans Schipper
9.30 uur Kennismaking
9.45 uur Toelichting stand van zaken
10.30 uur Veldbezoek
12.15 uur Discussie en afsluiting
12.45 uur Vertrek Hans Schipper
Ellen van der Klei 3 september 2004