Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

Stiefzoon speelt composities van stiefvader

Donderdagavond 9 september geeft Eddy Mariën om 20.15 uur een concert op de beiaard van de Grote Kerkstoren. Het concert is tegelijk de Nederlandse presentatie van een nieuwe CD met beiaardcomposities van de Vlaamse beiaardier Jef Rottiers, wiens honderdste geboortedag dit jaar herdacht wordt.

De in Mechelen geboren Jef Rottiers was een veelzijdig man: beiaardier, schilder, componist en leraar aan de beiaardschool te Mechelen. Hij behoort tot één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de romantische beiaardmuziek. De CD is opgenomen op de beiaard van de Sint Romboutstoren te Mechelen en is volgespeeld door Eddy Mariën, de stiefzoon van Jef Rottiers. Het is voor het eerst dat deze composities integraal op de schijf zijn vastgelegd.

Voorafgaande aan het concert van Eddy Mariën wordt de nieuwe CD om 19.00 uur in de torenhal gepresenteerd. Daarbij zal ook de weduwe Rottiers aanwezig zijn. Tussendoor mogen vrijwilligers de toren op om de klokken te luiden. Na afloop van het concert is de CD tegen gereduceerde prijs verkrijgbaar en is er gelegenheid met de beiaardier kennis te maken in de torenhal en is er gratis koffie verkrijgbaar in 't Klockhuys, onder aan de toren.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht