Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

actieplan gelijke behandeling

Algemeen overleg over Actieplan in Tweede Kamer op 9 september 2004

Op donderdag 9 september is er een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer met de Staatssecretaris van VWS over het gehandicaptenbeleid. Voor mensen met een functiebeperking is dit een belangrijk overleg.

Onderwerp van bespreking is onder andere het Actieplan gelijke behandeling in de praktijk. De CG-Raad en de Federatie van Ouderverenigingen hebben meegewerkt aan het knelpunten-overzicht dat ten grondslag ligt aan het Actieplan. Daarna hebben beide organisaties hun zorgen uitgesproken over de door de Staatssecretaris gekozen richting van de meeste oplossingen bij de knelpunten. Te makkelijk wordt gesproken over "inclusief beleid" als vanzelfsprekendheid op alle terreinen terwijl hier nog helemaal geen sprake van is. Zie hiervoor ook "de kernpunten uit de reactie van de CG-Raad op het actieplan" (Word-document).

Jan Troost zal bij het Algemeen Overleg aanwezig zijn. Het verslag volgt.

De FvO en de CG-Raad hebben op 30 augustus een uitgebreide brief aan de betrokken kamerleden gestuurd waarin zij hun standpunten nog eens voor het voetlicht brengen. De brief is hier te lezen.

(Geplaatst: 7 september 2004)
---