Gemeente Delft Start techniekeducatie

Elf basisscholen beginnen dit schooljaar met techniekonderwijs. Op donderdag 9 september gaat in het Techniekmuseum Techniekeducatie Delft van start met een overeenkomst tussen de gemeente en de scholen. Het unieke van Techniekeduacatie is dat zowel scholen, overheid, instellingen èn bedrijven gezamenlijk de techniek omarmen. Het Techniek Museum Delft opent volgend jaar een techniekeducatielab en ook het programma brede school zorgt voor verschillende techniekactiviteiten voor jongens en meisjes.

De 11 basisscholen en gemeente tekenen aanstaande donderdag 9 september een samenwerkingsovereenkomst. Het Techniek Museum is daarvoor uiteraard een prima locatie. Aan het project Techniekeducatie Delft werken mee: scholen, gemeente Delft, VNO-NCW, Techniek Museum Delft/TU Delft in samenwerking met het Technocentrum Haaglanden en de Kamer van Koophandel Haaglanden. Ook de provincie Zuid Holland subsidieert het project.

Niet voor niets heeft Delft veel aandacht voor techniekeducatie. De belangstelling voor techniek neemt drastisch af bij jongeren. Zeker voor Delft, bekend als kennisstad, is dat een zorgwekkende ontwikkeling. Dit was aanleiding voor de start van techniekeducatie Delft.

Voor de redactie

U bent van harte welkom op de startbijeenkomst Techniekeducatie Delft om 16.00 uur in het Techniek Museum Delft. Nadere informatie bij: Sharon Buys, gemeente Delft, tel. 260 29 75.


---