Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 09-09-2004

Tractor gestolen
OOSTERHESSELEN - De tractor van een 30-jarige man uit Heeten is dinsdagmorgen gestolen. De man had de tractor geparkeerd bij zijn land aan de Verlengde Hoogeveenschevaart. Toen hij bij het land kwam om te hooien zag hij dat de oude Ford tractor was verdwenen. Vissers en boeren uit de omgeving wisten te vertellen dat twee mannen rond halftien s morgens de tractor hadden weggehaald. De mannen reden in een witte Ford bestelbus. De mannen zijn weggereden richting Nieuw Amsterdam. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Serie autokraken
ERICA Woensdag deden vier auto-eigenaren aangifte van heeft diefstal bij de politie. Uit alle voertuigen werd een radio-CD speler weggenomen. Eén hiervan was een merkspeler ter waarde van zon 600,-. Ook had een van de eigenaren zijn portemonnee en telefoon in de auto laten liggen, deze werden eveneens meegenomen. De autos stonden geparkeerd in de Kerklaan en Eendrachtstraat.

Autos total loss
COEVORDEN Na een aanrijding op de Europaweg woensdagavond waren twee autos total loss. Beide bestuurders werden overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Een 21-jarige man uit Coevorden kwam uit Schoonebeek en zag niet dat zijn 20-jarige plaatsgenoot stopte om af te slaan naar het sportpark. Een aanrijding was het gevolg.

Agenten halen bommer van N34
COEVORDEN Agenten troffen in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een surveillance twee mannen aan die op een brommer reden over de N34. De brommer was zeer slecht verlicht ook droegen beiden geen helm. De jongens, 17 en 18 jaar oud, waren onderweg naar Amsterdam, de woonplaats van beide mannen. De bestuurder had geen bromfiets certificaat en verzekeringsbewijs. Beiden kregen een bon. De jongens konden niet aantonen dat de brommer hun eigendom is. Voorlopig is deze dus in beslag genomen, de jongens werden bij het station afgezet en konden met de trein terug naar huis.

Met een slok op achter het stuur
STUIFZAND De politie heeft assistentie verleend na een ongeval op de Drijberseweg. Een 51-jarige man uit Drijber raakte de controle over zijn voertuig kwijt. Hij schampte een boom en kwam op de kop tot stilstand. In het kader van botsen = blazen werd een alcoholtest bij de man afgenomen. Het resultaat: 490 µg/l (ongeveer 1,1 promille). De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Oliespoor op de weg
SMILDE De brandweer is woensdagmiddag enige uren bezig geweest om de Rijksweg schoon te maken. Een 30-jarige man reed met zijn tractor over de weg toen een slang knapte, waardoor allemaal olie op de weg kwam. Het oliespoor begon bij de Polakkenbrug tot aan het benzinestation.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.