Persbericht

Ryder Cup 2004 exclusief in Nederland LIVE via internet

Heemstede, 9 september 2004 - GlobalGolf.tv. heeft van de European PGA vlak voor de start van de Ryder Cup 2004 de rechten verworven voor het LIVE uitzenden van dit bijzondere sportevenement. GlobalGolf.tv zal exclusief voor Nederland beelden van de Ryder Cup 2004 aanbieden. Dit is de eerste keer dat een golftoernooi in Nederland live zal worden uitgezonden via (breedband)internet. GlobalGolf.tv is een nieuwe organisatie die zich ten doel heeft gesteld om via het televisiekanaal www.globalgolf.tv golfers over de hele wereld te bereiken met betaalbare golfbeelden, die niet via traditionele televisiekanalen worden geleverd of relatief duur zijn. De kosten voor het bekijken van het hele toernooi via internet is per consument vastgesteld op EUR 39.95.

Zonder deze nieuwe mogelijkheid zou het overgrote deel van de Nederlandse Ryder Cup-geïnteresseerden alleen op de BBC de hoogtepunten kunnen, volgen, die doorgaans op late tijdstippen worden uitgezonden. Om de Ryder Cup LIVE via internet te volgen betaalt de kijker een éénmalig bedrag en krijgt hiervoor een login-naam en een password. Hiermee kan de kijker onbeperkt de meer dan 30 uur live beelden volgen. Naarmate het toernooi vordert wordt de prijs voor een passe-partout verlaagd. Om de kwaliteit te waarborgen, dient de kijker minimaal een breedband internetaansluiting met 256 Kbs te hebben.

Breedband internet is een ideaal medium om op goedkope wijze televisie aan te bieden. Het voordeel van breedbandtelevisie is ook dat de hele wereld bereikt kan worden, wat goed past binnen de strategie van GlobalGolf.tv. Het aantal nieuwe breedbandaansluitingen neemt wereldwijd steeds sneller toe. Nederland behoort in Europa inmiddels tot de top, met ongeveer 2 miljoen aansluitingen.

De Ryder Cup is voor velen het meest enerverende golfevenement ter wereld, waar de beste 12 Amerikanen het opnemen tegen de beste 12 Europeanen. Dit unieke sportevenement wordt maar één keer in de 2 jaar gehouden.

Golf is zowel in Europa als in Nederland een van de snelst groeiende sporten. Nederland is één van de vier Europese landen met de grootste groei in het aantal golfers.

Bijna 230.000 golfers waren zijn aangesloten bij een golfvereniging. Geschat wordt dat 40 procent van de golfers niet zijn aangesloten bij een golfvereniging maar wel in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB). Op basis van deze cijfers kan worden geconcludeerd dat in Nederland bijna 295.000 golfers telt.

Hans Schokkenbroek van GlobalGolf.tv: "Wij, als golfers, zijn natuurlijk zeer verheugd over het feit dat het ons gelukt is om op de valreep de rechten voor uitzending van de Ryder Cup te bemachtigen. Het is echt spectaculair om te zien hoe goed de beelden zijn via breedband internet. Wij zijn blij dat Nederlanders de Ryder Cup kunnen volgen en hopen in de toekomst nog veel meer mooie sportevenementen te brengen via GlobalGolf.tv."


- einde bericht -

Extra informatie:

Uitzendschema Ryder Cup
De Ryder Cup wordt gespeeld van 16 t/m 19 september. Donderdag 16 september 21.00 - 23.30 Openingsceremonie Vrijdag 17 september 13.05 - 23.30 Live verslag van de eerste dag Zaterdag 18 september 13.05 - 23.30 Live verslag van de tweede dag Zondag 19 september 16.55 - 22.50 Live verslag van de derde dag (singles) 23.30 - 24.00 Sluitingsceremonie
The Ryder Cup
In 2004 zal de Ryder Cup worden gehouden op de zuidbaan van Oakland Hills Country Club in Bloomfield Township, Michigan op 14 tot en met 19 september 2004. In de laatste 20 jaar is er 10 keer gestreden tussen de Verenigde Staten en Europa. Europa heeft van deze tien keer vijf keer gewonnen en Amerika vier keer. Eén keer werd er gelijk gespeeld.

Profiel GlobalGolf.tv
GlobalGolf.tv is een initiatief van SPC International B.V. i.o. dat in 2004 is opgericht door Hans Schokkenbroek. Het doel van het nieuwe televisiekanaal www.globalgolf.tv. is om golfers in de hele wereld te bereiken met golfbeelden die met traditionele TV ofwel niet te leveren zijn ofwel te duur zijn (b.v. satelliet TV). GlobalGolf.tv zal zowel live als archiefbeelden gaan uitzenden. Annick Schreuder vormt samen met Hans Schokkenbroek de directie van GlobalGolf.tv. Beiden zijn ervaren golfers, zijn lid van de Hilversumsche Golf Club en spelen hoofdklasse competitie.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

GlobalGolf.tv
Hans Schokkenbroek of Annick Schreuder
hans@globalgolf.tv annick@globalgolf.tv
023-5298666 06-26114302
06-20037980 Fax 020-6141182
Eerelmanstraat 2
2102 AB Heemstede


---- --