Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

Wie wint de Vrijwilligersprijs 2004?

Inwoners van Dordrecht kunnen tot 1 oktober aangeven welke organisatie, instelling of groep volgens hen in aanmerking komt voor de Vrijwilligersprijs 2004. Zij kunnen dit doen door een aanmeldingsformulier op te vragen bij de sector Onderwijs & Welzijn. Genomineerden moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. Een jury, onder voorzitterschap van wethouder J.W. Spigt, maakt op dinsdag 7 december bekend wie de winnaar is van de Vrijwilligersprijs van de gemeente Dordrecht 2004. Op deze dag wordt in Schouwburg Kunstmin de Internationale Vrijwilligersdag gevierd. Alle vrijwilligers worden voor deze feestavond uitgenodigd.

Voorwaarden
Genomineerden moeten aan een paar voorwaarden voldoen. Zo staat mededinging alleen open voor vrijwilligerswerk dat binnen het gebied van de gemeente Dordrecht plaatsvindt. De genomineerde instelling, organisatie of groep moet een rechtspersoon zijn. Bovendien moet het vrijwilligerswerk inspirerend en nastrevenswaardig zijn. Dit betekent dat bij de beoordeling vooral wordt gelet op de maatschappelijke betekenis van het werk en de zorg die de genomineerde besteedt aan de werkomstandigheden, opdat de vrijwilliger optimaal kan functioneren.

Aanmelden vóór 1 oktober
Een aanmeldingsformulier is op te vragen bij de sector Onderwijs & Welzijn, telefoon (078) 639 8745 of 639 8701. Ook is het mogelijk om via de elektronische snelweg aanmeldingen door te geven. Dit kan op www.dordrecht.nl/vrijwilligersprijs. Deinzendingen moeten vóór 1 oktober binnen zijn.

Prijs
De prijs, een bedrag van 2.500,-- wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Dordrecht. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen. Alle aangemelde organisaties dingen automatisch mee naar deze prijs. Een publieksjury nomineert uit de aanmeldingen vijf organisaties die in aanmerking komen voor de publieksprijs. Tijdens de viering van de Internationale Vrijwilligersdag, kunnen bezoekers middels een stembriefje hun stem uitbrengen op de organisatie die volgens hen de publieksprijs verdient.

De procedure
De selectiecommissie bestaat uit drie leden van de raadscommissie Onderwijs & Welzijn en drie leden van de Klankbordgroep Vrijwilligerswerk. Zij beoordelen de inzendingen aan de hand van de voorwaarden die gesteld worden aan de deelname. De selectiecommissie selecteert uit alle inzendingen drie genomineerden en geeft hierbij een gemotiveerde voordracht aan de jury. Van de drie genomineerde organisaties wordt een videoproductie gemaakt die voorafgaande aan de uitreiking wordt vertoond. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van: de pers, de Klankbordgroep Vrijwilligerswerk, de winnende organisatie van het voorafgaande jaar en eventueel een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven. Onder voorzitterschap van wethouder J.W. Spigt, wordt de winnaar van de vrijwilligersprijs 2004 gekozen.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht