Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

08-09-2004
Onttrekking aan de openbaarheid 2004-01
Diverse wegen ten behoeve van aanleg omlegging Alphen

Burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam hebben op 7 september 2004 besloten om gedeelten van enkele wegen aan de openbaarheid te onttrekken ten behoeve van de aanleg van de Omlegging Alphen.

Door de aanleg van de Omlegging Alphen worden enkele gemeentelijke wegen doorsneden en/of afgesloten en dienen deze wegen derhalve aan de openbaarheid te worden onttrokken. In de planvoorbereiding is hiermee rekening gehouden en zijn de te vervallen weggedeelten gecompenseerd middels het verleggen van wegen of het aanleggen van parallelwegen. Voor de aanleg van de Omlegging Alphen dienen gedeelten van de Schellestraat, Nieuwveldweg, Boslust, Molenbaan, Sint Janstraat en Prinsehoeflaan aan de openbaarheid te worden onttrokken.

Verkeersbesluit 2004-03
30-km/h-zone Chaam

Burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam hebben op 7 september 2004 een verkeersbesluit genomen ten behoeve van het instellen van een 30-km/h-zone binnen de bebouwde kom van Chaam met uitzondering van de Bredaseweg, Dorpsstraat, Baarleseweg, Florijnstraat en Dukaatstraat conform de uitgangspunten van Duurzaam Veilig.

De verkeersmaatregel zal worden uitgevoerd door op de toegangen tot het gebied, nabij de bebouwde komgrenzen aan het Elsakkerpad, Gilzeweg, Kerkdreef, Kapelweg en Staartenweg, ter hoogte van Ulicotenseweg 19C en nabij de aansluitingen van het Elsakkerpad, Ganzenbeemd en Roode Beek op de Bredaseweg, de aansluiting van de Beekstraat, Gilzeweg, Antoniushof, Boterfabriekweg, Kapelstraat, Brouwerij en Kerkstraat op de Dorpsstraat en de aansluiting van de Wouwerdries, Meijsberg en de Ulicotenseweg op de Baarleseweg, de verkeersborden E10(A1-30) en E11(A1-30) van Bijlage I van het RVV 1990 te plaatsen.
Voor het in de richting van de bebouwde kom rijdende verkeer van de Gilzeweg ter hoogte van de Heikantsestraat en Wildertstraat en aan de Kerkdreef ter hoogte van huisnummer 1 een maximumsnelheid in te stellen van 60 km/h door de verkeersborden A1-60 van Bijlage I van het RVV 1990 te plaatsen.
Ter plaatse van de wegversmallingen, op de bebouwde komgrens aan de Gilzeweg en ter hoogte van Ulicotenseweg 19C, doorgang te laten verlenen door bestuurders van buiten de bebouwde kom aan verkeer van binnen de bebouwde kom door de verkeersborden F5 en F6 van Bijlage I van het RVV 1990 te plaatsen.
Tevens worden de voorrangsregelingen op de diverse kruisingen binnen het gebied opgeheven door de verkeersborden B1, B2, B3, B4, B5 en B6 van Bijlage I van het RVV 1990 en de eventueel aanwezige haaientanden te verwijderen.

Wk 37 nr. 7 (blad 2)

Verkeersbesluit 2004-04
Tijdelijke verkeersmaatregelen omlegging Alphen

Burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam hebben op 7 september 2004 een verkeersbesluit genomen ten behoeve van de noodzakelijke tijdelijke verkeersmaatregelen voor de aanleg van de Omlegging Alphen conform CROW-publicatie 96b.

De tijdelijke verkeersmaatregelen komen er in grote lijnen op neer dat:

· voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de onderdoorgang van de Sint Janstraat:

- de maximum snelheid wordt tot 30 km/h verlaagd door verkeersborden A1-30 van Bijlage I van het RVV 1990 te plaatsen aan de Sint Janstraat, Molenbaan, Prinsenhoeflaan, de nieuw aan te leggen Molenbaan en Boslust en door verkeersborden A2-30 van Bijlage I van het RVV 1990 te plaatsen aan de Sint Janstraat en Molenbaan.
- eenrichtingverkeer wordt voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee met uitzondering van fietsers en bromfietsers ingesteld door verkeersborden C2 en C3 in combinatie met onderbord 103 van Bijlage I van het RVV 1990 te plaatsen aan de Boslust en de nieuw aan te leggen Molenbaan.

- het gedeelte van de Sint Janstraat en de Molenbaan waar de tunnelbak gebouwd gaat worden, wordt in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee gesloten door plaatsing van de verkeersborden C1 van Bijlage I van het RVV 1990 aan de Sint Janstraat en Molenbaan.

· voor de uitvoering van de werkzaamheden aan de fietsbrug op fietspad het Belslijntje:

- het Belslijntje wordt in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee gesloten door de verkeersborden C1 van Bijlage I van het RVV 1990 te plaatsen aan de Schellestraat en Nieuwveldweg.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een van de besluiten betrokken is, binnen 6 weken vanaf 11 september 2004, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Alphen-Chaam.
Tevens bestaat de mogelijkheid om bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank (Postbus 90.006, 4800 PA Breda) een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen indien onverwijlde spoed dit vereist.
Voor nadere informatie kunt contact opnemen met de heer C. van Dongen (013-5086666) van afdeling Civiele & Cultuurtechniek.