Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

08-09-2004
Voorkeursrecht "Den Brabander"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken bekend dat de gemeenteraad van Alphen-Chaam op 7 september 2004 op grond van de artikelen 2a en 8 van de Wet voorkeursrecht gemeenten gronden heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 - 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in de toekomstige woonlocatie "Den Brabander" en bestemd voor woondoeleinden en bijbehorende voorzieningen.

Om te voldoen aan het bepaalde in artikel 4 van de Wet voorkeursrecht gemeenten maken zij bekend dat voor een ieder ter inzage ligt het besluit van de raad tot het vestigen van het voorkeursrecht voor percelen in de toekomstige woonlocatie "Den Brabander".

Het besluit ligt met de bijbehorende kadastrale kaart en overige stukken ter gemeentesecretarie ter inzage. Het raadsbesluit omvat een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd en die een overzicht geeft van de ligging van het gebied waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd, een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren, en ligt ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer in het gemeentekantoor te Alphen. De stukken kunnen buiten kantooruren worden ingezien. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden met mevrouw M. Korst van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer, telefonisch bereikbaar via nummer 013-5086666.

Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant. Publicatie in de Staatscourant vindt plaats op 8 september 2004.

Bezwaar en beroep

Tegen het raadsbesluit staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken na de dagtekening van de Staatscourant, ofwel van 9 september 2004 tot en met 20 oktober 2004, waarin de nederlegging bij de gemeente ter inzage van de aanwijzing met de daarbij behorende stukken is bekendgemaakt. Bezwaarschriften kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen-Chaam, Postbus 3, 5130 AA Alphen. Indien u bezwaar heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, t.a.v. Sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Korst van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (013-5086666).