Amsterdam Airport Schiphol

Augustus drukke zomermaand voor Schiphol met passagiersgroei van ruim 6%

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
9 september 2004                                              
De maand augustus was voor Amsterdam Airport Schiphol een zeer drukke zomermaand. Volgens voorlopige cijfers van Schiphol Group werden in deze maand bijna 4,3 miljoen passagiers vervoerd via de luchthaven, een stijging van 6,1% ten opzichte van augustus 2003. De groei van het passagiersvervoer was het sterkst aan het begin van de maand. Gedurende de laatste dagen van de maand bleef het aantal passagiers iets achter bij dezelfde dagen van vorig jaar.

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer nam in augustus met 2,7% toe ten opzichte van vorig jaar augustus, tot 36.705. De sterkste groei was zichtbaar in het vrachtsegment met een stijging van 6,2% van het aantal vluchten met full freighters, maar ook het aantal vluchten met passagiers-combi toestellen groeide met 2,6% ten opzichte van vorig jaar.

Het gemiddelde maximum startgewicht (MTOW) daalde in augustus met 0,2% ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar tot 97,7 ton. Dit kwam doordat in het vrachtsegment gemiddeld genomen kleinere toestellen werden ingezet.

Punctualiteit
De punctualiteitscijfers lagen in augustus lager dan in dezelfde maand van vorig jaar. De aankomstpunctualiteit daalde met ruim 5 procentpunten tot 76,1% en de vertrekpunctualiteit kwam met 66,3% 7,6 procentpunten lager uit dan vorig jaar. Op een aantal dagen werd de punctualiteit negatief beïnvloed door slechte weersomstandigheden zoals harde wind en onweer.

* voorlopige cijfers
** incl. transitoreizigers (passagiers die met hetzelfde vliegtuig doorvliegen als waarmee zij zijn aangekomen). *** percentage passagiersvliegtuigen dat maximaal 15 min. na schematijd is aangekomen **** percentage passagiersvliegtuigen dat maximaal 15 min. na schematijd is vertrokken

079-2004/rw/jw

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl