Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 09-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond een man in de trein aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie een melding dat een man bij een winkel aan het Stationsplein een diefstal had gepleegd en daarna in de trein was gaan zitten. Ter plaatse trof de politie de 20-jarige verdachte uit Amersfoort in de trein aan. De agenten vroegen de man mee te komen echter dit weigerde hij. Op het moment dat de agenten de man wilde aanhouden pleegde hij verzet. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het bureau.

AMERSFOORT Bij een winkel aan het Neptunusplein heeft de politie op aangeven van het winkelpersoneel een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. De jongen had een aantal levensmiddelen meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

AMERSFOORT Op de Amsterdamseweg heeft de politie woensdagavond een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van de winkel had de hulp van de politie ingeroepen, omdat een man met twee boormachines zonder af te rekenen de winkel had verlaten.

Personeelsleden waren achter de 42-jarige man aangerend en hadden hem te pakken gekregen. De inmiddels gearriveerde politie heeft de Amersfoorter aangehouden en vond in de bossage de twee boormachines terug. De verdachte werd voor verhoor meegenomen.