Gemeente Bedum


09 september 2004

Breakdancer Onder de dynamische noemer Urban Vibes gaat in september het Jongeren Cultuur Project als onderdeel van het Regionaal Cultuur Plan van start. Alle VMBO-leerlingen uit de acht noordelijke gemeenten kunnen in vier maanden tijd via gratis workshops ontdekken wat er zoal binnen hun eigen cultuur aan interessante activiteiten te doen is. De acht noordelijke gemeenten zijn Bedum, Ten Boer, Loppersum, Winsum, De Marne, Delfzijl, Appingedam en Eemsmond.

Het merendeel van deze activiteiten vindt zijn oorsprong in de straatcultuur uit Amerika. Daarbij kan men denken aan Streetdance en Panna Knock Out. De jongerenwerkers hebben diverse kundige en vooral enthousiaste jonge mensen in de arm genomen die de workshops zullen gaan begeleiden. Naast de eerder genoemde activiteiten staan ook Pop, DJ, Graffiti, BMX, Breakdance en Rap op het programma.

VMBO-leerlingen van Het Hogeland College, het Fivelcollege en het Noorder Poort College locatie Appingedam gaan in september op hun eigen school kennismaken met de verschillende activiteiten. Ook al heeft niet elke gemeente een deelnemende school binnen de grenzen, alle VMBO scholieren kunnen meedoen aan het project. Leerlingen die op een andere school zitten kunnen zich niet opgeven via hun eigen school. Neem daarvoor contact op met het lokale jongerenwerk of bezoek de site van Barkema en De Haan; www.jongerenwerk.com.

De jongeren uit de gemeente Bedum kunnen voor informatie en opgave terecht bij Jan Wevers van de Stichting Welzijn gemeente Bedum (050-3015549).